Ο απόλυτος παραλογισμός της Τουρκίας – Θυμήθηκε και το ΡΚΚ

Ο απόλυτος παραλογισμός της Τουρκίας – Θυμήθηκε και το ΡΚΚ

Η Τουρκία θυμήθηκε πάλι το PKK και ανακάλυψε ξανά… στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο. Πάντως δεν στρέφεται με διαβήματα μόνο εναντίον της Ελλάδας, ζητώντας την έκδοση τούρκων φυγάδων, τους οποίους βαφτίζει όλους τρομοκράτες, καθώς αντίστοιχο διάβημα έκανε και προς την Ιταλία, την Αγγλία και τη Γερμανία.

Πολύ απλά, η Τουρκία ζητά την έκδοση τούρκων πολιτών που μπορεί να έχουν συμπάθεια προς το PKK και τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αλλά η δράση τους δεν συνιστά τρομοκρατική δραστηριότητα στις χώρες όπου ζουν.

Στην Ευρώπη, το να κρατήσει κάποιος μια σημαία του PKK ή μια φωτογραφία του Οτσαλάν δεν συνιστά αυτομάτως αδίκημα, βάσει του οποίου θα πρέπει να συλληφθεί και να εκδοθεί στην Τουρκία. Και αυτήν ακριβώς τη διαφορά δεν μπορεί φυσικά να την κατανοήσει το τουρκικό καθεστώς, το οποίο καθημερινά συλλαμβάνει πολιτικούς αντιπάλους με το πρόσχημα ότι ανήκουν στους συμπαθούντες τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Και υπάρχει ένα ακόμη παράδοξο με την Τουρκία, καθώς κατηγορεί τη χώρα μας ότι από τη μια γίνεται καταφύγιο τρομοκρατών που διαφεύγουν από την Τουρκία και από την άλλη επαναπροωθεί όσους προσπαθούν να περάσουν με τις βάρκες παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Τι ακριβώς θέλει η Τουρκία; Να κάνει ελέγχους το Ελληνικό Λιμενικό και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο και, από τις βάρκες που φτάνουν, όσοι είναι αντίπαλοι του κ. Ερντογάν να παραδίδονται στην τουρκική αστυνομία και οι υπόλοιποι να περνάνε ελεύθερα στην Ελλάδα; Ο απόλυτος παραλογισμός…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Κόντρα Ακάρ με έλληνες βουλευτές – Εκρηκτικοί διάλογοι για Κυπριακό και παραβιάσεις


Σχολιάστε εδώ