Σπάει τα ρεκόρ ο πληθωρισμός – Θα μας ζητήσει μέτρα η ΕΕ;

Σπάει τα ρεκόρ ο πληθωρισμός – Θα μας ζητήσει μέτρα η ΕΕ;

Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ ο πληθωρισμός στη χώρα, φτάνοντας τον Μάιο στο 11,3%, που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 29 ετών και που δυστυχώς αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο…

Παρουσίασε δε αύξηση της τάξης του 1,1% σε διάστημα μόλις ενός μήνα (10,2% ήταν τον Απρίλιο). Η εξέλιξη του πληθωρισμού ξεπερνάει και τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις (7,6%) που υπήρχαν στις αρχές του έτους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Και αυτό είναι αποτέλεσμα των συνεχών ανατιμήσεων στον χώρο της ενέργειας και αλλά σε βασικά αγαθά-είδη πρώτης ανάγκης. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η εκτίμηση αυτήν τη φορά από τον ΟΟΣΑ είναι ότι το 2022 ο πληθωρισμός στη χώρα μας θα τρέξει με σχεδόν 9% κατά μέσο όρο.

Πολύ μακριά δηλαδή από το 5,6% που προέβλεπε το Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει στείλει το οικονομικό επιτελείο στις Βρυξέλλες.

Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η αντίδραση των Βρυξελλών σε αυτήν την εξέλιξη και –κυρίως– αν θα ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η ανοδική πορεία του πληθωρισμού.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ