«Επί ποδός πολέμου» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Επί ποδός πολέμου» στον ΣΥΡΙΖΑ

Για εκλογές τον Σεπτέμβριο ετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου

-«Καθαρή νίκη» ο στόχος του Αλ. Τσίπρα

Σε εκλογική ετοιμότητα έχει θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την πίεση προς την κυβέρνηση στα σημεία αιχμής και προεξοφλεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ανακατατάξεις.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση μέχρι τις εκλογές, που θεωρεί ότι δεν θα καθυστερήσουν πολύ – τις τοποθετεί χρονικά στις αρχές Σεπτεμβρίου. Κόντρα στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Τσίπρας βάζει ψηλά τον πήχη και μιλάει για «καθαρή νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα αφήνει περιθώρια «για αμφισβήτηση και υπονόμευση της λαϊκής βούλησης». Στο ίδιο πάντα κλίμα, το αργότερο μέχρι τέλος Ιουλίου θα είναι έτοιμοι οι εκλογικοί συνδυασμοί, ενώ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα, ρεαλιστικό μεν αλλά και ριζοσπαστικό, όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Θέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα διασφαλίζει δύο πράγματα:

Πρώτον, διατηρεί σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό σε ολόκληρη την επικράτεια, ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να α­νταποκριθεί στις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, που και μακρά προβλέπεται να είναι και αρκετά επίπονη.

Δεύτερον, βάζει φρένο στο κλίμα εσωστρέφειας που πυροδότησαν οι επιλογές του για την Πολιτική αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή. Μπροστά στον… κοινό εχθρό, τη Δεξιά (!) του Κυρ. Μητσοτάκη, και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, οι γκρίνιες για τις κομματικές καρέκλες ηχούν σαν περιττή πολυτέλεια!

Τις τελευταίες ημέρες, η Κουμουνδούρου έχει ανοίξει τη βεντάλια της πολεμικής της εναντίον της κυβέρνησης. Διατηρεί μεν ψηλά το θέμα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, με τον κ. Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους πολίτες, αλλά παράλληλα ασκεί κριτική υψηλών τόνων για τα ελληνοτουρκικά, αμφισβητώντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης και ως προς τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ήδη έκτακτη σύγκληση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής με θέμα την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι ο πολιτικός κόσμος και ο ελληνικός λαός ενημερώθηκαν από τον γερμανό κα­γκελάριο για την αποστολή τεθωρακισμένων στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Η Κουμουνδούρου επανέφερε ακόμη πάνω στο τραπέζι τα θέματα της Novartis, με αφορμή την απάλειψη του ονόματος του Ανδρ. Λοβέρδου από έγγραφο του FBI, των πανεπιστημίων, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά και της ανεργίας.

Σε μια προσπάθεια να αγγίξει το λαϊκό συναίσθη­μα, στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του (ομιλίες, δηλώσεις κ.ά.) ο κ. Τσίπρας έχει εισάγει αρκετά γλαφυρά στοιχεία. Α­πό το ότι δεν κοιμάται τα βράδια επειδή ανησυχεί ότι μετά τις εκλογές… θα παραλάβει χάος μέχρι τις αναπολήσεις από την πρωθυπουργική θητεία, τότε που ξενυχτούσε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βρίσκει λύσεις για τα προβλήματα της χώρας!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ