Θοδωρής Δρίτσας στο “Π”: Τα «αγγελούδια» της NOVARTIS!

Θοδωρής Δρίτσας στο “Π”: Τα «αγγελούδια» της NOVARTIS!

Του
ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ
Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νήσων,
Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος μάς… καθησύχασε ότι δεν υπάρχει πλαστογραφία του εγγράφου του FBI, γιατί αυτό το έγγραφο περιλαμβάνεται από καιρό στη δικογραφία! Το ίδιο και ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπήρχαν δύο έγγραφα του FBI, ένα με τα ονόματα και ένα χωρίς τα ονόματα! Δεν μας λένε όμως ότι μόνο επίσημα μεταφρασμένα κείμενα έχουν δικονομική ισχύ. Μήπως εδώ κρύβεται το μυστικό;

Και οι δύο έχουν δικαίωμα να λένε ό,τι θέλουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Αυτό είναι δημοκρατική κατάκτηση του ποινικού συστήματος. Οι άλλοι όμως; Η ΝΔ, ο κ. Οικονόμου, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι βουλευτές, το υπουργείο Εξωτερικών, η Δικαιοσύνη; Αφήνω τον ΣΚΑΪ, τον Πρετεντέρη, το «Πρώτο Θέμα», την Ομάδα Αλήθειας και δεν συμμαζεύεται. Πού τα ξέρουν όλα αυτά και τα αναπαράγουν; Πόσοι, επιτέλους, μηχανισμοί συγκάλυψης θα συστρατευθούν για να μην αποκαλυφθεί και δικαστικά το σκάνδαλο NOVARTIS;

Οι ελεγχόμενοι, όπως και όλοι μας, γνώριζαν και γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι η βασική κατηγορία, δηλαδή η απιστία, που ήταν σχεδόν αυταπόδεικτη, δεν μπορούσε να ελεγχθεί γιατί είχε ήδη παραγραφεί. Πάνω σε αυτήν την πραγματικότητα οι εμπλεκόμενοι, κυρίως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άδωνης Γεωργιάδης, έστησαν –όχι μόνοι τους– την υπερασπιστική, άγρια αντεπίθεσή τους εναντίον της ανακρίτριας κ. Τουλουπάκη και των συνεργατών της και βέβαια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Έστησαν δηλαδή την πραγματική σκευωρία συγκάλυψης του σκανδάλου NOVARTIS.

Γνώριζαν επίσης και οι ίδιοι, όπως το γνωρίζουν οι πάντες που έχουν σχέση με το ποινικό δίκαιο, ότι οι κατηγορίες για δωροδοκία ή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχουν τεράστια δυσκολία να αποδειχθούν και η έρευνα μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους μόνο αν οι κρατικές υπηρεσίες, οι τράπεζες και άλλοι ελληνικοί και διεθνείς οργανισμοί κάνουν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει ο νόμος, κάτι που η ελληνική πραγματικότητα δεν το εγγυάται. Επίσης και σε αυτήν την πονηριά έστησαν την άγρια αντεπίθεσή τους.

Θυμίζω ότι, με διαχρονικά σταθερή συνέπεια ως προς την ερμηνεία του άρθρου 86 του Συντάγματος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή, τεκμηριώσαμε και γνωμοδοτήσαμε ότι, όπως και στην κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έτσι και στη δωροδοκία, το έγκλημα δεν συντελείται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων, αλλά εκτός αυτών. Προς τούτο, η Επιτροπή εισηγήθηκε και εν συνεχεία η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε ότι για τη διερεύνηση της δωροδοκίας αρμόδια δεν είναι η Βουλή αλλά η Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και επεστράφη η δικογραφία μαζί με το πόρισμα προς περαιτέρω δικαστική διερεύνηση. Υποδειγματική, από κάθε άποψη, διαχείριση, πλήρως τεκμηριωμένη.

Όμως στην Ελλάδα ζούμε! Ήρθε η Δεξιά και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή κυρίως ο Σαμαράς, ο Λοβέρδος και ο Γεωργιάδης απείλησαν και «υποσχέθηκαν» δημόσια την εξόντωση της κ. Τουλουπάκη! Όπως και έγινε… Όμως η ελληνική κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο και απαιτεί το σκάνδαλο NOVARTIS να εξιχνιασθεί σε όλες τις πτυχές του.

Επανέρχομαι στο επίκαιρο ζήτημα της πλαστογράφησης του εγγράφου του FBI. Επιτακτική είναι πρωτίστως η θεσμική υποχρέωση του υπουργείου Εξωτερικών, που εποπτεύει, σύμφωνα με τον νόμο, τη μεταφραστική υπηρεσία ή τους ιδιώτες μεταφραστές, να ερευνήσει το πραγματικό περιστατικό, να διαβιβάσει το πόρισμα της έρευνας στη Δικαιοσύνη και να ενημερώσει άμεσα την κοινή γνώμη. Δηλαδή, να μας πει, χωρίς περιστροφές, αοριστίες και υπεκφυγές, ποιο ακριβώς έγγραφο παρέλαβαν οι μεταφραστικές υπηρεσίες, πότε το παρέλαβαν και από ποια Αρχή και, στη συνέχεια, ποιο ακριβώς έγγραφο παρέδωσαν μεταφρασμένο, πότε και πού το παρέδωσαν. Το έργο της Δικαιοσύνης ξεκινά από κει και πέρα.

Και κάτι ακόμα. Τι ακριβώς, δηλαδή, ισχυρίζονται Λοβέρδος και Γεωργιάδης αλλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ; Ότι υπήρχε έγγραφο στη δικογραφία, το οποίο ανέφερε τέσσερα ονόματα και μεταξύ αυτών ότι ο κ. Λοβέδρος έλαβε ποσό 20.000 ευρώ για να καθυστερήσει την αδειοδότηση φαρμάκου άλλης εταιρείας, ανταγωνιστικού προς αυτό της NOVARTIS, και ότι αυτό το έγγραφο αγνοήθηκε; Και ότι δεν ασχολήθηκε μέχρι τώρα κανένας δικαστής, κανένας ανακριτής και κανένα μέλος Επιτροπών της Βουλής; Μπορεί αυτό να το πιστέψει κανείς, αν δεν ισχύει ότι μεσολάβησε όντως αόρατος δάκτυλος, που εξασφάλισε την τεχνητή απόκρυψη ή αλλοίωση του εγγράφου; Αγγελούδια!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ