Νίκος Βετούλας στο “Π”: Η επίθεση θα κρίνει τον πρωταθλητή

Νίκος Βετούλας στο “Π”: Η επίθεση θα κρίνει τον πρωταθλητή

Του
ΝΙΚΟΥ ΒΕΤΟΥΛΑ
Προπονητή του Απόλλωνα Πάτρας


Με τον τρόπο που ολοκληρώθηκαν η κανονική περίοδος και τα πλέι οφ, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού στους τελικούς του μπάσκετ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πιο αποτελεσματική και με περισσότερες λύσεις στη φαρέτρα της, σε αντίθεση με τον αντίπαλό της, που δυσκολεύτηκε και χρειάστηκε να πάει σε πέμπτο παιχνίδι με τη Λάρισα.

Φυσικά, το παρελθόν μάς έχει διδάξει ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν σ’ έναν αγώνα, ειδικά όταν αναμετρώνται οι καλύτερες ομάδες στη χώρα, σ’ όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται. Και break έχουμε δει και χιτσκοκικό φινάλε και απίθανα πράγματα από δύο αντιπάλους με τίτλους, φανατικό κοινό και ιστορία. Άρα, δεν είναι απίθανο και στην παρούσα συγκυρία να ζήσουμε κάτι ανάλογο, συγκινήσεις που το άθλημα μπορεί να προσφέρει.

Λένε ότι η άμυνα κρίνει τους τίτλους. Ωστόσο, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζευγάρι, θα πω ότι η επίθεση και οι επιδόσεις των ομάδων σε αυτόν τον τομέα αναμένεται να αποδειχθούν κομβικής σημασίας. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όταν είχε επικρατήσει ο Παναθηναϊκός, το κατάφερε κυρίως επειδή μπήκαν τα μεγάλα σουτ, ενώ κάτι αντίστοιχο πέτυχε ο Ολυμπιακός στην έδρα του αντιπάλου του. Που σημαίνει ότι η προσήλωση στο επιθετικό πλάνο είναι πιθανό να φέρει σε θέση ισχύος εκείνον που θα το εκτελέσει άψογα.

Ευχής έργον θα ήταν να παρακολουθήσουμε συναρπαστικές αναμετρήσεις, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι δύο ομάδες, ματς με ρυθμό, θέαμα και ενίοτε αμφίρροπη εξέλιξη. Και όπως προείπα, ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα πιο μπροστά, όμως κανείς δεν ανακηρύσσεται πρωταθλητής άνευ αγώνα. Τα προγνωστικά είναι υπέρ του και μένει να τα επιβεβαιώσει στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να τον αιφνιδιάσει, κάτι που δεν θα είναι εύκολο, διότι στο τέλος της σεζόν οι ομάδες γνωρίζονται καλά πλέον, όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί εντελώς. Στο υψηλό επίπεδο ποτέ δεν πρέπει κανείς να λέει ποτέ, όσο καθαρά κι αν φαντάζουν τα δεδομένα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ