Η Έμιλι στη χώρα των πάγων

Η Έμιλι στη χώρα των πάγων


Συγγραφέας
Όλγα Παπαμιχάλη


Η Έμιλι είναι μια σύγχρονη Αλίκη 17 χρονών. Όχι στη Χώρα των Θαυμάτων αλλά στη Χώρα των Πάγων!
Με αμείλικτο αντίπαλο τον Χρόνο, η Έμιλι προσπαθεί απεγνωσμένα να λύσει το μυστήριο που πλανάται γύρω από το παρελθόν της και την τραυματική παιδική της ηλικία. Συγχρόνως παλεύει να συνδυάσει οικογενειακές ανάγκες, σπουδές, τα μαθήματα βιολιού και το αγαπημένο της πατινάζ στο παγοδρόμιο, μέσα σ’ ένα εξοντωτικό πρόγραμμα, όπου υποχρεώσεις και επιθυμίες μοιάζουν εξίσου βασανιστικές.
Μόνη της συντροφιά και βοήθεια είναι ένα παιδικό βιβλίο: «Η Χώρα των Πάγων», ένας μαγικός κόσμος γεμάτος μυστήριο και φαντασία, μέσα στον οποίο η Έμιλι έχει την δυνατότητα να καταφεύγει κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν στον πραγματικό της κόσμο. Εκεί, στη Χώρα των Πάγων, συναντά τον γοητευτικό αλλά μυστηριώδη Δημήτρη, αλλά και… τον Λιούις Κάρολ και τον Μότσαρτ!
Διχασμένη ανάμεσα σ’ αυτούς τους δύο κόσμους, τον πραγματικό και τον φανταστικό, θα μπορέσει η Έμιλι τελικά να λύσει το μυστήριο που πλανάται γύρω από την ζωή της; Θα μπορέσει να αποδεχτεί την αλήθεια και τις πραγματικές της επιθυμίες;

Ένα εξαιρετικά πρωτότυπο – κι όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα – μυθιστόρημα μιας νεαρής συγγραφέως μόλις  24 χρονών, φόρος τιμής στον Λιούις Κάρολ και την Αλίκη του. Είναι μια γοητευτική ιστορία φαντασίας, ένα μυστικό ταξίδι στον κόσμο των επιθυμιών και του ασυνείδητου, αλλά και μια συγκινητική εξιστόρηση ενηλικίωσης

(Από το Οπισθόφυλλο) 

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Όλγα Παπαμιχάλη αποφοίτησε 2018 από το New York College με bachelor και βαθμό πτυχίου άριστα (BA Hons in Film Studies with first class honours) που πήρε σε συνεργασία με το Αγγλικό πανεπιστήμιο Greenwich, ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στο New York College σε μεταπτυχιακό επίπεδο ετοιμάζοντας την μεταπτυχιακή της εργασία με θέμα: The Artemis archetype in today’s art of cinema and TV.
Έχει ήδη κάνει δυο μικρού μήκους ταινίες που απέσπασαν αρκετές διακρίσεις και βραβεία στο εξωτερικό με κυριότερα το βραβείο Best fiction Award στο ισπανικό φεστιβάλ Fantastic Film Festival (3rd edition), βραβείο Best Fantasy Fiction στο κινηματογραφικό φεστιβάλ best of 2020 VIP fest, βραβείο Best Fantasy στο Super Short Film Festival αλλά και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Toronto International Nollywood Film Festival (2020) για την μικρού μήκους ταινία «Η Έμιλι στη Χώρα των Πάγων», στην οποία εκτός από σκηνοθέτης και σεναριογράφος, έπαιξε η ίδια τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η μικρού μήκους ταινία της έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στο 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (2019) αποσπώντας πολύ καλές κριτικές, ενώ υπήρξε επίσημη συμμετοχή στις υποψηφιότητες για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους μυθοπλασίας στα βραβεία Ίρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
«Η  Έμιλι στη Χώρα των Πάγων» όμως δεν σταματά το ταξίδι της εκεί, έγινε βιβλίο, που όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η ίδια η συγγραφέας αποτελεί ένα φόρο τιμής στον Λιούις Κάρολ και την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Το ομότιτλο βιβλίο της ανήκει στην κατηγορία του φανταστικού και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Πηγή Βιογραφικού και φωτογραφίας: https://speakfreely.gr

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΑΦΗΜΑ

Κατηγορία: Λογοτεχνικά, Μυθιστόρημα
ISBN 978-618-5494-39-1


Δείτε το video του βιβλίου


Σχολιάστε εδώ