Στο κτίριο της πρώην Ραλλείου το νέο δημαρχείο Πειραιά

Στο κτίριο της πρώην Ραλλείου το νέο δημαρχείο Πειραιά

Στο κτίριο της πρώην Ραλλείου θα γίνει τελικά το νέο δημαρχείο Πειραιά. Πριν από κάποιους μήνες, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης είχε πει στο δημοτικό συμβούλιο ότι μετά την απεμπλοκή του συγκεκριμένου κτιρίου από την υπόθεση του Δικαστικού Μεγάρου θα άνοιγε ο δρόμος για την αξιοποίησή του. Είχε προτείνει μάλιστα να αναζητηθούν τρόποι για να γίνει το κτίριο αυτό το εμβληματικό δημαρχείο της πόλης.

Την πρόταση του δημάρχου είχαν αποδεχθεί οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις και είχε συμφωνηθεί να αρχίσει η διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη δημιουργία δημαρχείου στο συγκεκριμένο κτίριο, δεδομένου ότι ως εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο, επειδή, κυρίως, δεν προβλέπεται η διάθεση κοινοτικών πόρων για τέτοια έργα (οι πόροι αυτοί πρέπει αποκλειστικά να διατίθενται για κοινωφελή έργα, έργα υποδομών, έργα πολιτικής προστασίας κ.λπ.). Κατά συνέπεια, θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος χρηματοδότησης μέσω ιδιωτικής εταιρείας, αφού είναι γνωστό ότι ο Δήμος δεν διαθέτει τόσους πολλούς πόρους. Για να χρηματοδοτήσει όμως κάποιος ένα τέτοιο έργο θα πρέπει να έχει κι αυτός κάποια οφέλη και εκεί ακριβώς είχε εστιαστεί η αναζήτηση και η διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, βρέθηκε εταιρεία η οποία δέχθηκε να ολοκληρώσει το έργο σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα δώσει ο Δήμος και σε αντάλλαγμα θα πάρει για κάποια χρόνια την εκμετάλλευση του κτιρίου που βρίσκεται το σημερινό δημαρχείο, ώστε να βγάλει τα έξοδά της και φυσικά και το κέρδος της. Έτσι, θα έχει το κίνητρο να δημιουργήσει κάτι μεγάλο αλλά και τη δυνατότητα να συνδέσει το όνομά της με τον Πειραιά, αφού θα μείνει στην ιστορία της πόλης ως ο φορέας που έλυσε τον γόρδιο δεσμό και κατάφερε να κάνει νέο δημαρχείο ή μάλλον το μοναδικό δημαρχείο, αφού ποτέ η πόλη του μεγάλου λιμανιού δεν διέθετε τέτοιο κτίριο. Και το σημερινό μόνο δημαρχείο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις, το θέμα φαίνεται να παίρνει τον δρόμο του. Θα συζητηθεί βέβαια και στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί θα υπογραφούν συμβάσεις, θα γίνουν επιτροπές, θα υπάρξουν πολλές διαδικασίες και θα ασχοληθούν πολλοί φορείς. Το σίγουρο όμως είναι ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι και, όπως φαίνεται, θα έχουμε σύντομα αποτέλεσμα, γιατί δεν υπάρχει κρατική ή κοινοτική χρηματοδότηση για να έχουμε καθυστερήσεις, ενώ και επιθυμία του δημάρχου είναι να παραδοθεί το έργο μέσα στην επόμενη θητεία του.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ