Το πραγματικό παιχνίδι παίζεται στο εξωτερικό

Το πραγματικό παιχνίδι παίζεται στο εξωτερικό

Η επικοινωνία είναι εξαιρετικά σημαντική στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, και αυτό σίγουρα δεν το αμφισβητεί κανείς. Αλλά θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε εάν υπάρχει ενιαίο κυβερνητικό κέντρο που αποφασίζει κάποιες διαρροές ή εάν γίνονται για προσωπική προβολή.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» δόθηκε προς δημοσίευση αποκλειστικά η περίληψη της επιστολής της Ελλάδας στον ΟΗΕ, που απαντούσε στους ισχυρισμούς των Τούρκων για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Μερικές ημέρες αργότερα, προφανώς για λόγους ισορροπιών, δόθηκε πάλι αποκλειστικά (στην «Καθημερινή» αυτήν τη φορά) ο κατάλογος με τους χάρτες που θα παρουσιάζουν οι έλληνες διπλωμάτες στις χώρες στις οποίες θα αναλαμβάνουν καθήκοντα, για να καταδεικνύουν την τουρκική προκλητικότητα.

Εάν πάντως θέλει κάποιος να ασχοληθεί με την επικοινωνία στην εξωτερική πολιτική και στη δημόσια διπλωματία, ας μιμηθεί τουλάχιστον τους Τούρκους, που στον τομέα αυτό κάνουν εξαιρετική δουλειά. Και δεν ασχολούνται με διαρροές επιστολών και χαρτών στα τουρκικά ΜΜΕ. Γιατί το πραγματικό παιχνίδι παίζεται στο εξωτερικό, με τη διεθνή κοινή γνώμη, και όχι απλώς για να κερδηθούν κάποιες εντυπώσεις στο εσωτερικό.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ