Ο φόβος των… Σαμαρικών

Ο φόβος των… Σαμαρικών

αλυτρωτισμός παραμένει στα σχολικά βιβλία

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε τη Βόρεια Μακεδονία, ωστόσο οι συζητήσεις ελάχιστα περιστράφηκαν γύρω από τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Να θυμίσουμε ότι φέτος λήγει η μεταβατική περίοδος που όριζε η Συμφωνία για την εξεύρεση λύσης στην εμπορική χρήση του όρου «Μακεδονία» και φυσικά λύση δεν έχει βρεθεί. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα κρασιά, που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να ονομάζονται «μακεδονικά κρασιά» στο εξωτερικό, δημιουργώντας σύγχυση και προβλήματα στα ελληνικά οινοποιεία, που έχουν κατοχυρώσει μόνο στην Ευρώπη την ονομασία προέλευσης.

Για τα αγάλματα, φυσικά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε και οι ταμπελίτσες που είχαν τοποθετηθεί στη βάση των αγαλμάτων, για να δηλώνουν (σε όποιον έμπαινε στον κόπο να τα διαβάσει) ότι ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ανήκουν στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, είτε έχουν αφαιρεθεί είτε είναι βαμμένα με σπρέι, ώστε να μη διαβάζονται.

Ο φόβος των… Σαμαρικών έχει κάνει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει και την προσπάθεια αλλαγής των σχολικών βιβλίων και έτσι ο αλυτρωτισμός συνεχίζει να μεταλαμπαδεύεται και στις νέες γενιές μαθητών στη Βόρεια Μακεδονία. Το έχουμε επαναλάβει. Αυτή η στάση απλώς μεγαλώνει τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που άφησε η Συμφωνία των Πρεσπών και επομένως αναλαμβάνει και η ίδια η κυβέρνηση μέρος της ευθύνης…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ