Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η οικονομία μπορεί να καταστεί μοχλός πίεσης προς στην κυβέρνηση για πρόωρες κάλπες

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η οικονομία μπορεί να καταστεί μοχλός πίεσης προς στην κυβέρνηση για πρόωρες κάλπες

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση της οικονομίας μπορεί να καταστεί μοχλός πίεσης προς στην κυβέρνηση για πρόωρες κάλπες, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί του αντιθέτου, διατύπωσε ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Κάθε μέρα που περνάει, η οικονομική κατάσταση των πολιτών επιβαρύνεται όλο και περισσότερο. Η κυβέρνηση δεν δίνει ουσιαστικές λύσεις στα πολύ σημαντικά προβλήματα τα οποία έχουν διαμορφώσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κύμα ακρίβειας», ανέφερε.

Τόνισε ότι θα πρέπει αν υπάρξει μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, μεγαλύτερη αύξηση στους μισθούς, πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας και φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών.

«Αντί η κυβέρνηση να καθυστερεί με τη ΡΑΕ και να κοιτάζει πως θα περιορίσει το ποσό στα υπερκέρδη των εταιριών, πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην φορολόγηση τους. Δεν μπορούν να πληρώνουν τις αυξήσεις μόνο οι πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπυρόπουλος, έκανε λόγο για αδιέξοδα τα οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση και τα οποία, όπως είπε, θα την οδηγήσουν σύντομα σε εθνικές εκλογές διαβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο, όποτε και αν αυτές γίνουν.

«Βρισκόμαστε σε πορεία ανάπτυξης και ανασυγκρότησης με διαμορφωμένο κυβερνητικό πλαίσιο και με παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε όλους τους τομείς», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ερχόμενες εκλογές με απλή αναλογική και την περίπτωση διαμόρφωσης κυβέρνησης συνεργασίας, υπογράμμισε: «Εμείς δεν ακούμε απλή κριτική. Έχουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα με μακροπρόθεσμες αλλαγές ώστε να μην καταρρέει το επιτελικό κράτος με τις φωτιές και τις πλημμύρες. Θα σεβαστούμε τη βούληση των πολιτών και βάσει του προγράμματός μας, θα συζητήσουμε για κυβερνητική συνεργασία, όχι για να μοιραστούν υπουργεία και καρέκλες αλλά για τη δημιουργία μιας χώρας που θα είναι στο επίκεντρο των πολιτικών αλλαγών στην Ευρώπη».

Κλείνοντας, επισήμανε : «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά από αυτά των προηγούμενων εκλογών, θα είναι στην όχθη των ηττημένων. Εμείς, ζητάμε από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν και να μας δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Θα είμαστε στην όχθη των νικητών».


Σχολιάστε εδώ