Μάκης Κουρής: Όλοι απέναντι στον Ερντογάν

Μάκης Κουρής: Όλοι απέναντι στον Ερντογάν

-Η πατρίδα είναι πάνω από όλους και από όλα!

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Παρατραβάει το σχοινί ο Ερντογάν και κάποια στιγμή θα σπάσει. Και τότε κάποιοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν…

Ο Τούρκος δεν κρύβει τις προθέσεις του. Τα σχέδιά του έχουν γίνει… φέιγ-βολάν. Και τι δεν ζητάει από το «οικόπεδό» μας, το ποτισμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια με αίμα…

Ζηλεύει… Θέλει να βάλει χέρι… Ισχυρίζεται ότι έχει μερίδιο στο Αιγαίο. Στα διαμαντένια νησιά μας. Σημαία έχει κάνει τις απειλές του. Πήρε τη σκυτάλη από τους προκατόχους του. Κοιμάται και ξυπνάει ποθώντας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ γη, με την Ακρόπολη να ακτινοβολεί από τη μια άκρη του πλανήτη ως την άλλη.

Χτυπάγαμε τα σήμαντρα την περασμένη Κυριακή από τούτο το μετερίζι… Με την ελπίδα ότι θα ξυπνήσουν όλοι εκείνοι που ξέρουν τι έχουν προσφέρει οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Που ήταν παρόντες σε όλους τους αγώνες για Ελευθερία και Δημοκρατία αλλά και σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού, έχοντας γράψει ΙΣΤΟΡΙΑ, που και σήμερα καθοδηγεί όποιον αναζητεί τον δρόμο του. Πανταχού ΠΑΡΟΥΣΑ η Ελλάδα. Χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Τούτη η γη μας πάντα προσφέρει…

Έχουμε, όμως, την ατυχία να έχουμε δίπλα μας κακό γείτονα, που δεν διαφέρει καθόλου από «αρπακτικό όρνιο». Το έχουμε ζήσει. Πολλές φορές… Πενήντα χρόνια τώρα «δουλεύει» ο τουρκικός επεκτατισμός. Σε 16 χάρτες που αποκάλυψε η «Καθημερινή» εμφανίζονται οι «τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο ΜΕΤΑ το 1972», χάρτες τους οποίους μοίρασε το υπουργείο Εξωτερικών σε όλες τις πρεσβείες και τις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ούτε μία ώρα δεν πρέπει να χαθεί…

Όλος ο πολιτικός κόσμος πρέπει να βάλει στην άκρη τις όποιες διαφορές, όχι σήμερα, ΧΘΕΣ.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ είναι πάνω από ΟΛΟΥΣ και από ΟΛΑ.

Σήμερα, όχι αύριο, θα πρέπει κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης / πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, να καθίσουν όλοι μαζί και να βάλουν στο τραπέζι τη φωτιά που πάει να ανάψει ο πανούργος γείτονας, ο Ερντογάν. Και να μη σηκωθούν από το τραπέζι αν δεν συμφωνήσουν ομόφωνα σε μία και μόνο γραμμή: «Η Ελλάδα είναι εδώ! Ενωμένη και ΙΣΧΥΡΗ, κύριε Ερντογάν».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ