Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Του Γιάννη Καλλιάνου
Μαθηματικός Msc Μετεωρολόγος
Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθήνας


Σήμερα, Κυριακή, αν εξαιρέσουμε τα ορεινότερα τμήματα της βόρειας ηπειρωτικής χώρας, όπου από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ο καιρός θα είναι θαυμάσιος, με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και πολύ ζεστός βέβαια, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 36 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και πρόσκαιρα στη Δυτική Ελλάδα λίγο παραπάνω, δηλαδή στους 37 – 38 βαθμούς Κελσίου, τοπικά.

Οι άνεμοι σήμερα σταδιακά θα εξασθενήσουν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και γι’ αυτό η θερμοκρασία θα είναι τόσο αυξημένη στα περισσότερα τμήματα της χώρας.

Από αύριο, Δευτέρα,και στη συνέχεια φαίνεται ότι οι βοριάδες (δηλαδή το μελτέμι) θα ενισχυθούν κάπως στα πελάγη και θα φτάσουν στα 5 – 6 Μποφόρ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η θερμοκρασία κυρίως στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής της Αττικής.

Έτσι, λοιπόν, την εβδομάδα που έρχεταιοι θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 30 – 31, τοπικά 32, βαθμούς Κελσίου, ενώ δείχνει να επανέρχεται η αστάθεια, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα, σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ