Η ελπίδα άνθισε ξανά! Για το «2 στα 2» πάει στην Πρίστινα η Εθνική…

Η ελπίδα άνθισε ξανά! Για το «2 στα 2» πάει στην Πρίστινα η Εθνική…

• Θετικά μηνύματα άφησε η Εθνική στο Μπέλφαστ, προσβλέποντας σε ανάλογη συνέχεια
• Η «γαλανόλευκη» ταξίδεψε στην Πρίστινα για το «2 στα 2», αντιμετωπίζοντας το Κόσοβο πρίν δώσει τα δύο εντός έδρας ματς στο Βόλο

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην αγαπημένη όλων των Ελλήνων. Γιατί δεν είναι μόνο η νίκη επί της Βόρειας Ιρλανδίας με 1-0 στο Μπέλφαστ, όσο κυρίως η ψυχωμένη παρουσία της Εθνικής, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, που αφήνει υποσχέσεις για ανάλογη συνέχεια.

Και μπορεί να απαιτείται σίγουρα μια κάποια φειδώ όσον αφορά τα εγκωμιαστικά λόγια σε πρώτη φάση, αφού ήταν απλά το εναρκτήριο παιχνίδι στον όμιλό μας για την τρίτη κατηγορία του Nations League, ωστόσο ήταν τέτοια η σοβαρότητα και η πληρότητα στο παιχνίδι μας στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, που –δικαίως–φουντώνει η ελπίδα να δούμε και πάλι την Εθνική παρούσα στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Το απαιτητικό πρόγραμμα των παικτών του Γκουστάβο Πογέτ συνεχίζεται απόψε στο Κόσοβο, με την ομώνυμη ομάδα να μας έχει πληγώσει ενίοτε τα τελευταία χρόνια, ενώ θα ακολουθήσουν δύο εντός έδρας αναμετρήσεις, ξανά με το Κόσοβο την ερχόμενη Κυριακή και νωρίτερα με την Κύπρο, την Πέμπτη, που αμφότερες θα διεξαχθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Εκεί θα πρέπει να χτυπά η καρδιά της ποδοσφαιρικής Ελλάδας και το κοινό της περιφέρειας, που έχει δείξει πόσο πολύ αγαπά και πιστεύει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πρέπει να σπεύσει για ακόμη μία φορά στο πλευρό του.

Να σημειωθεί ότι, προσεχώς, η διαδικασία των μπαράζ της διοργάνωσης αφορά τις χώρες που δεν έχουν εξασφαλίσει θέση μέσω των προκριματικών ομίλων για το EURO 2024, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Αν σε αυτές ανήκει η Ελλάδα, εφόσον τερματίσει πρώτη στον όμιλό της στο Nations League, αυτομάτως θα προκριθεί στο τρίτο μονοπάτι των μπαράζ και θα περιμένει άλλες τρεις χώρες, είτε νικήτριες ομίλων είτε όχι.

Αν δεν τερματίσει πρώτη, θα ελπίζει ο νικητής να έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στη Γερμανία μέσω των προκριματικών του EURO 2024, όπως επίσης και οποιαδήποτε χώρα της τρίτης κατηγορίας (και όχι του ομίλου της πλέον) βρίσκεται πιο ψηλά στο ranking του Nations League, που θα έχει προκύψει ύστερα από την ολοκλήρωση των αγώνων. Σε περίπτωση που τελικά προχωρήσουμε στα μπαράζ, αναλόγως της θέσης μας θα μάθουμε και τον αντίπαλό μας.

Στον σημερινό αγώνα ο Γκουστάβο Πογέτ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει με 4-3-3 το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στους Κοσοβάρους.

Οι συνθέσεις
Κόσοβο: Μούριτς, Καστράτι, Ραχμάνι, Κριέζιου, Αλίτι, Ιντρίζι, Λοσάι, Μπερίσα, Ζέγκροβα, Ράσιτσα, Μουρίκι.
Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μάνταλος, Λημνιός, Μπακασέτας, Γιακουμάκης.

Ο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας θα μεταδωθεί απο τον τηλεοπτικό σταθμό στον Alpha στις 21:45

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ