Έβαλε ψηλά τον πήχη της εθνικής μας κυριαρχίας ο Κώστας Καραμανλής

Έβαλε ψηλά τον πήχη της εθνικής μας κυριαρχίας ο Κώστας Καραμανλής

-Ίσες αποστάσεις στηρίζουν τον ταραξία

Τάραξε τα ήρεμα, χωρίς το παραμικρό κυματάκι, νερά της ελληνικής πολιτικής σκηνής ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με τον ορίζοντα να μη φέγγει.

Ξάφνιασε η απόφασή του να μιλήσει. Η υπομονή ξεπέρασε τα όριά της. Την ώρα που τα σύννεφα μαζεύονται απειλητικά και κανένας από τους «παίκτες» της «πολιτικής σκηνής» δεν μπορεί να αποκλείσει μια θύελλα που θα φέρει τα πάνω κάτω.

Είναι γεγονός ότι ανεβαίνοντας στο βήμα του Μεγάρου Μουσικής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», ο Κώστας Καραμανλής ήταν αποφασισμένος να τα πει έξω από τα δόντια.

Και πράγματι ξάφνιασε. Απέφυγε τα «ήξεις αφήξεις». Τράβηξε την κουίντα της σιωπής, που κρύβει την ωμή πραγματικότητα, την ώρα που οι «γείτονες» ορέγονται «κομμάτια ελληνικά», ποτισμένα με αίμα από αγώνα ασταμάτητο.

Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος… Να φτάσει στην καρδιά, που δεν χτυπάει όπως χτυπούσε τις στιγμές που η πατρίδα απειλούνταν.

Τα είπε ωμά από το βήμα του κατάμεστου Μεγάρου Μουσικής ο Κώστας Καραμανλής:
• Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Αντίθετα, οι εκπτώσεις τέτοιου είδους μεγαλώνουν τη βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων.
• Είναι αδιανόητη η διαπραγμάτευση ή παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο περί γκρίζων ζωνών, κυριαρχίας επί νήσων, νησίδων και βραχονησίδων, αποστρατιωτικοποίησης νησιών που απειλούνται και του αναφαίρετου μονομερούς δικαιώματος της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.
• Ίσες αποστάσεις και ουδετερότητα μεταξύ δικαίου και αδίκου, μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, συνιστούν εύνοια προς τον παρανομούντα, συνιστούν έμμεση και υποκριτική στήριξη προς τον ταραξία.
• Χρειάζεται ισχυροποίηση της αμυντικής και αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας και στήριξη, ηθική και υλική, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
• Είναι επείγουσα ανάγκη να αναστραφούν οι δυσμενείς, τα τελευταία χρόνια, δημογραφικές τάσεις. Σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, το Δημογραφικό, αν δεν ανασχεθεί, θα καταστεί με μαθηματική ακρίβεια το μείζον εθνικό πρόβλημα.
• Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος δεν θα είναι αναβίωση του παλαιού. Θα είναι πολύ χειρότερος και πολύ πιο απρόβλεπτος. Μια παρατεταμένη σύγκρουση ενέχει το ρίσκο η αντιπαράθεση Δύσης – Ρωσίας να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις.
• Μια σύγκλιση μεταξύ Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας αλλά και άλλων μεσαίων ή ανερχόμενων στο διεθνές στερέωμα παραγόντων θα συνιστούσε τεράστια πρόκληση για τη Δύση και θα οδηγούσε σε μια αντιπαράθεση με απροσδιόριστες τις συνέπειες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: EUROKINISSI


Σχολιάστε εδώ