Τώρα ανακάλυψε το Κέντρο ο Μητσοτάκης!

Τώρα ανακάλυψε το Κέντρο ο Μητσοτάκης!

-Τη Δεξιά τη θεωρεί δεδομένη, τη ζυγαριά γέρνουν οι κεντρώοι

Ανακάλυψε τώρα το Κέντρο και το έχει κάνει σημαία, γιατί ξέρει ότι οι κεντρώοι είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα του Μαξίμου και όχι τα 50 ευρώ αύξηση του κατώτατου μισθού, που περισσότερο σε… ζητιανιά παραπέμπουν.

Το παραδέχεται, πάντως: «Οι εκλογές κερδίζονται στο Κέντρο. Και ναι, η χώρα πρέπει να κυβερνιέται από το Κέντρο» (ξέχασε τη Δεξιά, προφανώς τη θεωρεί δεδομένη). Και επισημαίνει: «Το Κέντρο, τελικά, ως πεδίο συγκερασμού των πλειοψηφικών δυνάμεων, γιατί πάντα οι περισσότεροι πολίτες αυτοπροσδιορίζονται κοντά στο Κέντρο. Αν επιχειρήσει κανείς μια ιδεολογική κατανομή στην κλίμακα από το 1 έως το 10, οι πιο πολλοί με βάση τους παλιούς άξονες είναι στο 5».

Σημαία έχει κάνει ο πρωθυπουργός και την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ! Προφανώς, νομίζει ότι το πενηντάρικο έσωσε τα νοικοκυριά.

Όχι στην απλή αναλογική…
Στο πιάτο θα ήθελε την πρωτιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης… Και το λέει ωμά: «Δεν θέλαμε ποτέ εκλογές με απλή αναλογική. Δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική, δεν την ψηφίσαμε.

Άρα το ότι θα αναγκαστούμε κατά πάσα πιθανότητα να έχουμε δύο αναμετρήσεις δεν οφείλεται σε εμάς. Για εμάς το σωστό εκλογικό σύστημα είναι η ενισχυμένη αναλογική και από αυτό τελικά θα προκύψουν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί που θα καθορίσουν την επόμενη κυβέρνηση. Βεβαίως και ο στόχος είναι η αυτοδυναμία».

Ομολόγησε, σε πρόσφατη συνέντευξή στο «Βήμα» ο πρωθυπουργός, ότι δεν αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού και δεν τους προσαρμόζει στις τρέχουσες συνθήκες. «Θα ήταν μέγιστο θεσμικό πλήγμα για τη δημοκρατία μας», είπε, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σε μία τετραετία».

Η φθορά είναι υπαρκτή…
Στην επισήμανση ότι ήδη καταγράφεται φθορά της κυβέρνησης, η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν: «Μα η φθορά είναι μέρος της διακυβέρνησης. Ξεπερνάς τη φθορά με την ανανέωση. Και μιλώντας για το μέλλον, όχι για αυτά που έχεις κάνει. Δεν θα σε ψηφίσουν για αυτά που έχεις κάνει, αλλά για αυτά που θα κάνεις».

Τα έψαλε στους υπουργούς του!
Τον… Εξάψαλμο έψαλε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς του. «Οι υπουργοί έχουν ήδη ένα σημαντικό προβάδισμα όντας υπουργοί. Δεν χρειάζεται να χάνουν χρόνο και στις εκλογικές τους περιφέρειες, στερώντας από τους εαυτούς τους πολύτιμο χρόνο από τα καθήκοντά τους».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ