Τόμπι Ορντ: Οφείλουμε να μάθουμε από την αποτυχία μας

Τόμπι Ορντ: Οφείλουμε να μάθουμε από την αποτυχία μας

[Εξομολογήσεις…]

• Προειδοποίηση είναι ο κορωνοϊός

«Πιστεύω ότι απαιτείται να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να αναμετρηθούμε με τα ζητήματα υπό την προοπτική της ίδιας της ανθρωπότητας – όλων των γενεών, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Να θέσουμε στον εαυτό μας το ερώτημα: τι πρέπει να κάνει η ανθρωπότητα τώρα για να εξισορροπήσει τις ανάγκες της παρούσας στιγμής με τον κίνδυνο να αποκοπεί όλο μας το μέλλον και να χαθούν όλα εκείνα για τα οποία εργαστήκαμε εδώ και 300.000 χρόνια. Πρέπει να δούμε τον κορωνοϊό ως προειδοποίηση. Αν και πρόκειται για μια επικίνδυνη ασθένεια, δεν ήταν παρά μια γεύση μόνο του πόσο άσχημη μπορεί να είναι η έκβαση μιας πανδημίας – ο Μαύρος Θάνατος, για παράδειγμα, προκάλεσε τον θάνατο του 10% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οφείλουμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά στην ανάπτυξη τεχνολογιών προστασίας, όπως η ακολουθία του μεταγονιδιώματος, τώρα που ακόμη αισθανόμαστε το κεντρί της COVID-19. Ακόμη και σε καιρό ειρήνης, τη στιγμή που η ανθρωπότητα βρέθηκε μπροστά σε έναν κοινό εχθρό πήραμε βαθμό κάτω του μετρίου στη διεθνή συνεργασία. Οφείλουμε να μάθουμε από αυτή την αποτυχία πώς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας εν όψει του επόμενου κινδύνου».

Υπογραφή: Τόμπι Ορντ, Αυστραλός Φιλόσοφος, από το Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ