Άγκυρα κατά Βερολίνου για τα ελληνοτουρκικά

Άγκυρα κατά Βερολίνου για τα ελληνοτουρκικά

Την δριμεία αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσαν τα τελευταία σχόλια της αναπλ. κυβερνητικής εκπροσώπου στο Βερολίνο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την παρέμβαση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά ζητήματα η Άγκυρα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αργά χθες το βράδυ. Με ανοιχτή επίθεση και προς την Καγκελαρία, ο Ερντογάν βάλλει εναντίον όλων, άκρως ενοχλημένος από την παρουσίαση του χάρτη της «Γαλάζιας πατρίδας» διεθνώς.

Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των Δωδεκανήσων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με αφορμή την αποστρατιωτικοποίηση είναι η σημαία της επίθεσης του Ερντογάν και του κυβερνητικού εταίρου του, Μπαχτσελί. Όμως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιλιτσντάρογλου, απαντώντας στις ερωτήσεις που του απηύθηνε ο Ερντογάν. κλιμάκωνει την ρητορική. Με την άνεση της αντιπολίτευσης ζητάει από την κυβέρνηση, αντί να διαμαρτύρεται για την αποστρατιωτικοποίηση, να «κάνει» κάτι για τα νησιά που έχουν «καταληφθει από την Ελλάδα».

Δύσκολο καλοκαίρι ενόψει

Με όλα αυτά το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα, προμηνύοντας ένα άκρως δύσκολο καλοκαίρι. Την ώρα μάλιστα που η Άγκυρα ανακοινώνει, διά στόματος Ερντογάν, νέα εισβολή στο Μούνμπιτς της βόρειας Συρίας το οποίο αποτελεί ‘μήλον της έριδος’ με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα, που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους ανάφλεξης σε μία ήδη τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Deutsche Welle 


Σχολιάστε εδώ