O Τσαβούσογλου απειλεί: «Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας στα νησιά αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν» – Διαπιστώνουμε έλλειψη χαρακτήρα στον Μητσοτάκη

O Τσαβούσογλου απειλεί: «Θα θέσουμε θέμα κυριαρχίας στα νησιά αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν» – Διαπιστώνουμε έλλειψη χαρακτήρα στον Μητσοτάκη

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε sε νέες απειλές προς την Ελλάδα για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

«Εάν η Ελλάδα δεν κάνει πίσω, θα ανοίξουμε τη συζήτηση για την κυριαρχία τους», είπε σύμφωνα με το haberler.

Και επιμένει στη σύνδεση αποστρατικοποίησης και κυριαρχίας, βαση της αάγνωσης της τουρκικής ηγεσίας, των συμφωνιών Λωζάνης και του Παρισιού. “Τα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού. Υπάρχει ο ίδιος όρος και στις δύο συμφωνίες: Η Ελλάδα να μην στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά. Αλλά άρχισαν να εξοπλίζουν αυτά τα νησιά και πρώτα το διέψευσαν και μετά το δέχτηκαν. Είπαν ότι υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Εξάλλου εμείς ως Τουρκία προχωρήσαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις. Στείλαμε δύο επιστολές στον ΟΗΕ” πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο Τσαβούσογλου είπε: “Θα είμαι ειλικρινής, με όλο τον σεβασμό. Διαπιστώνουμε έλλειψη χαρακτήρα, το ζήσαμε πολύ αυτό. Φιλιούνται και αγκαλιάζονται, μετά όταν μπαίνουν στη συνάντηση, κάνουν πολύ βαριές κατηγορίες κατά της Τουρκίας“.

 

Πηγή: ertnews.gr

 

 


Σχολιάστε εδώ