Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ – Βλέπουν κάλπες το φθινόπωρο

– Κάλπες το φθινόπωρο βλέπουν στη Χαριλάου Τρικούπη – Αρχίζει τις περιοδείες ο Ν. Ανδρουλάκης

Να κεφαλαιοποιήσει τα (πολιτικά) κέρδη από το Συνέδριο και τις αλλαγές σε πρόσωπα και σύμβολα θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα ο Ν. Ανδρουλάκης.

Η παρουσία όλων των πρώην προέδρων (Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλος) έβγαλε προς τα έξω την εικόνα της ομοψυχίας και της συστράτευσης. Επιπλέον, η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ ως πρώτο συνθετικό του ονόματος του Κινήματος κινητοποίησε κόσμο που ήταν συνδεδεμένος συναισθηματικά και πολιτικά με την περίοδο του Ανδρ. Παπανδρέου. Εξ ου και η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές.

Σκοπός του κ. Ανδρουλάκη είναι το θετικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό του Κινήματος να βγει προς τα έξω, να φτάσει στην ελληνική κοινωνία. Για τον λόγο αυτό σχεδιάζει μια σειρά από περιοδείες σε διάφορα σημεία της επικράτειας, που θα συνδυαστούν με επαφές, συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, οργανώσεων αλλά και απλούς πολίτες. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι σαφές: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δριμύτερο!

Παράλληλα με τις περιοδείες του κ. Ανδρουλάκη, η Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσει να ασκεί σκληρή κριτική, χωρίς ωστόσο λαϊκισμούς, στην πολιτική της κυβέρνησης, με έμφαση στο ζήτημα της ακρίβειας, καθώς είναι αυτό που καίει τους πολίτες. Η πάγια θέση του Κινήματος είναι ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα είτε δεν επαρκούν είτε είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Στο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη μελετούν προσεκτικά τις κινήσεις (πρωτοβουλίες) του Κυρ. Μητσοτάκη και προετοιμάζονται για… πρόωρες εκλογές.

«Το Κίνημα είναι σε πολιτική και εκλογική ετοιμότητα», σημειώνουν, ενώ η εκτίμησή τους είναι ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του, «ο κ. Μητσοτάκης θα υποκύψει στον πειρασμό και θα προκηρύξει εκλογές μέσα στο φθινόπωρο». Υπογραμμίζουν ότι το Κίνημα βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία και πως στόχος στις εκλογές είναι ένα ποσοστό που θα τους δώσει τη δυνατότητα να καθορίσουν τις μετεκλογικές εξελίξεις στη χώρα.

«Όσοι μας βλέπουν ως μελλοντικό δεκανίκι ή… συμπλήρωμα θα απογοητευθούν», επισημαίνουν παράγο­ντες της Χαριλάου Τρικούπη. Άλλωστε και ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Συνέδριο, είχε καταστήσει σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμπράξει για τον σχηματισμό κυβέρνησης ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: eurokinissi


Σχολιάστε εδώ