Άρχισαν οι κομματάρχες τις… επισκέψεις!

Άρχισαν οι κομματάρχες τις… επισκέψεις!

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


♦ Πάντως, όλο και περισσότεροι μιλούν για εκλογές το φθινόπωρο… Και άρχισαν οι κομματάρχες τις… επισκέψεις στα καφενεία της γειτονιάς και τους περιπάτους στις εκλογικές τους περιφέρειες. Και για να έχετε μια γεύση, το πρόσφατο γκάλοπ της GPO δίνει στη ΝΔ 32,1%, στον ΣΥΡΙΖΑ 23,2%, στο ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ 11,8%, στο ΚΚΕ 5,4%, στην Ελληνική Λύση 4,4%, στο ΜέΡΑ25 2,3%, στους Έλληνες για την Πατρίδα 1,8% και στην Εθνική Δημιουργία 1,2%! Καλή ψήφο…

♦ Τελικά, έχουμε πήξει στις μαφίες… Πριν από αρκετά χρόνια, η Ιταλία είχε την αποκλειστικότητα. Τώρα, ξαφνικά, βγήκε στην πιάτσα και η «μαφία των σιτηρών»! Στο τέλος, κάθε τετράγωνο θα έχει και τη μαφία του. Ήδη προσφέρονται Σικελοί, που έχουν και την πατέντα. Μάλιστα, στον ανταγωνισμό, έχουν κατεβάσει τις τιμές… Και το πρώτο κύκλωμα είναι βουλγαρικό.

♦ Κόφτης θα μπει στα κλιματιστικά! Δεν θα μπορείς να ανεβάζεις την ψύξη γιατί έχεις μάτσο τα λεφτά… Μέχρι τους 27 βαθμούς θα ρυθμίζεται η θερμοκρασία τώρα το καλοκαίρι, και πολύ σας πάει, ενώ τον χειμώνα δεν θα πηγαίνει πάνω από τους 19 βαθμούς. Αλλιώς, ψάξτε από τώρα για κουβέρτες, που είναι φθηνές…

♦ Σαν λίγο αργά δεν το θυμήθηκαν εκεί στο Πεντάγωνο να φτιάξουν βάση ελικοπτέρων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAN) στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου; Πάλι καλά που δεν το πήρε χαμπάρι ο Ερντογάν.

♦ Σωστό μέτρο… Από την 1η Ιουνίου επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος στις πλαστικές συσκευασίες, ύψους 8 λεπτών. Με βάση τον νόμο, η καταβολή του τέλους επιβάλλεται στους καταναλωτές ανά τεμάχιο προϊόντος.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ