Ανδρέας Λοβέρδος στο “Π”: Στον στίβο της πολιτικής βρισκόμαστε για το συμφέρον της πατρίδας

Ανδρέας Λοβέρδος στο “Π”: Στον στίβο της πολιτικής βρισκόμαστε για το συμφέρον της πατρίδας

Του
ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Βουλευτή, πρώην Υπουργού


Λίγες μέρες μετά το Συνέδριο της παράταξής μας και εν όψει εθνικών εκλογών, το πρώτο που οφείλουμε να έχουμε κατά νου είναι ότι δεν έχουμε μπροστά μας μία ακόμη εκλογική μάχη. Μπροστά μας υπάρχει ίσως η τελευταία μεγάλη ευκαιρία. Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε θεωρητικό πρόταγμα ούτε ευχής έργο. Είναι το καθήκον μας.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, το κόμμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Γ. Παπανδρέου, του Αν. Παπανδρέου, του Κ. Σημίτη, έχουμε μεγάλη και ιστορική ευθύνη να κάνουμε το κόμμα μεγάλο ξανά. Γι’ αυτό και επισημαίνω με κάθε αφορμή ότι δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να χαθεί. Είναι ζήτημα πολιτικής επιβίωσης και ακριβής πολιτικής τιμής.

Στις επόμενες εκλογές θα κριθούν πολλά και δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυρισθώ ότι ίσως να κριθούν όλα. Οι πολίτες τώρα μας στέλνουν μήνυμα πως είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν μια ευκαιρία. Έλεγα πριν από λίγους μήνες πως μπορούμε να υπερδιπλασιάσουμε την εκλογική μας δύναμη. Είμαστε κοντά σε αυτόν τον στόχο με βάση τα ευρήματα. Χρειάζεται, όμως, ακόμη να γίνουν πολλά. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά περιγράφω, οι πολίτες με το ένα πόδι τους βρίσκονται κοντά μας. Το άλλο, όμως, το κρατούν ακόμη απέξω. Είναι δικό μας θέμα να τους φέρουμε δίπλα μας, να στρατευθούν, να μας υποστηρίξουν και τελικά και κυρίως να μας επιλέξουν.

Προσωπικά, αυτή την προσπάθεια της αναγέννησης της παράταξης τη στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Από το ίδιο το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου, όταν βγήκε το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών. Αυτό κάνω σήμερα, αυτό έκανα όλα τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής. Στηρίζω στο κόμμα, στα ΜΜΕ, στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις μου για την πατρίδα, για την ανάπτυξη, για την κοινωνική πολιτική, για τη Δημοκρατία, για τα Πρωτεία της Δημοκρατίας και τους εχθρούς της, τις έχω διατυπώσει αναλυτικά πριν από λίγους μήνες. Έχουν, μάλιστα, διατυπωθεί και σε κείμενο και συγκεκριμένα στη διακήρυξή μου. Εξακολουθώ να τις επικαλούμαι ΟΛΕΣ. Δεν κάνω βήμα πίσω, ούτε και για το παραμικρό σημείο τους. Άλλωστε, τα περισσότερα από όσα έχω διατυπώσει έχουν ήδη επαληθευθεί. ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, και όλοι στον κοινό αγώνα για την αναγέννησή του. Για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό.

Ολοκληρώνοντας αυτές τις σκέψεις, επισημαίνω ακόμη δύο σημαντικές παραμέτρους: Πρώτον, βάζουμε κατά μέρος όλα τα προσωπικά και τις υπόλοιπες φιλοδοξίες γιατί η επιτυχία της παράταξης πρέπει να υπερβαίνει το εγώ. Μόνο έτσι θα αγωνιστούμε ενωμένοι. Δεύτερον, και σπουδαιότερο, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ποτέ ότι στον στίβο της πολιτικής βρισκόμαστε για το συμφέρον της πατρίδας. Είναι πάγια η θέση μου ότι μόνο η πατρίδα είναι πάνω από όλους και από όλα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ