Κτηματολόγιο: Η εκστρατεία έφερε παράταση στο Ηράκλειο Κρήτης

Κτηματολόγιο: Η εκστρατεία έφερε παράταση στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε συνέχεια της 20ήμερης εκστρατείας ενημέρωσης και κινητοποίησης που ξεκίνησε τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, στο Ρέθυμνο, την περασμένη εβδομάδα, το κλιμάκιο του Κτηματολογίου (γενικός διευθυντής Στέφανος Κοτσώλης, διευθύντρια Κτηματογράφησης Άρια Ιωαννίδη και άλλα επιστημονικά στελέχη) συναντήθηκε με τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και όλα τα θεσμικά και συνδικαλιστικά όργανα του Ηρακλείου.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η κινητοποίηση των ιδιοκτητών του Ηρακλείου. Και αυτό διότι μετά από αρκετούς μήνες από την έναρξη συλλογής η προσέλευση είναι χαμηλή, κάτι που προβληματίζει τους αρμόδιους του Κτηματολογίου, και η συνδρομή των τοπικών αρχών είναι πολύ σημαντική για την ενεργοποίηση των πολιτών.

Ταυτόχρονα, οι επαφές περιέλαβαν συζητήσεις για ζητήματα που αφορούν τη δήλωση ιδιοκτησίας κάθε δήμου και των κρατικών υπηρεσιών καθώς και ειδικότερα ιδιοκτησιακά θέματα της κάθε περιοχής.

Με απόφαση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για το Κτηματολόγιο, Θεόδωρου Λιβάνιου, παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022 η συλλογή δηλώσεων στην ΠΕ Ηρακλείου και στους Καλλικρατικούς Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.

Ο γενικός διευθυντής του Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης δήλωσε ότι «μετά τη συνάντηση με όλους τους βουλευτές του νησιού, τον περιφερειάρχη και όλους τους φορείς του Ρεθύμνου, συνεχίσαμε στο Ηράκλειο και ακολουθούν τα Χανιά στις 30 Μαΐου».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ