Η πλοκή

Η πλοκή

Το must read ψυχολογικό θρίλερ της χρονιάς!

Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει συγγραφέας… αρκεί να έχει ταλέντο στην κλοπή. 

Μετά το συγκλονιστικό best seller «Η πρώτη εντύπωση», που μεταφέρθηκε με τεράστια επιτυχία ως σειρά στο HBO με τον τίτλο «Τhe Undoing», η Τζιν Χανφ Κόρελιτζ επιστρέφει με μια ακόμα ευφυέστατη ιστορία που κόβει την ανάσα. Η πλοκή της δε είναι θανατηφόρα…




Συγγραφέας
Τζιν Χανφ Κόρελιτζ
Μετάφραση
Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου


Κείμενο οπισθόφυλλου:
Ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος συγγραφέας Τζέικομπ Φιντς Μπόνερ διδάσκει σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, παλεύοντας να διασώσει ό,τι έχει απομείνει από τον αυτοσεβασμό του, καθώς δεν έχει εκδώσει –ούτε καν γράψει– κάτι αξιόλογο εδώ και χρόνια. Όταν ο Έβαν Πάρκερ, ο πιο αλαζόνας από τους φοιτητές του, δηλώνει ότι το μυθιστόρημα που γράφει θα του εξασφαλίσει τεράστια επιτυχία, ο Τζέικ νομίζει ότι πρόκειται απλώς για μια τυπική περίπτωση ναρκισσισμού ενός ερασιτέχνη… ώσπου ακούει την πλοκή.
Μέσα σε λίγα χρόνια όλες οι προβλέψεις του Έβαν Πάρκερ για την επιτυχία της ιστορίας του βγαίνουν αληθινές, αλλά ο συγγραφέας που απολαμβάνει το πρωτοφανές κύμα δημοσιότητας είναι ο Τζέικ. Όμως στο αποκορύφωμα της δόξας του λαμβάνει ξαφνικά ένα λακωνικό μήνυμα: Είσαι κλέφτης!
Ποιος είναι ο αποστολέας που τον απειλεί; Ποιος ήταν τελικά ο Έβαν Πάρκερ και από πού άντλησε την ιδέα για αυτή την πλοκή, που αποτέλεσε σίγουρο εισιτήριο για την επιτυχία; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από το μυθιστόρημά του και ποιος το έκλεψε από ποιον;

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Έγραψαν για το βιβλίο  

«Ένα απολαυστικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές… Συγκλονιστικό και εξαιρετικά αγωνιώδες. Μία σίγουρη εκδοτική επιτυχία».
– Kirkus 

«Η πλοκή της Πλοκής είναι τόσο ευφυής που θα πρέπει να διαβάζεται στα μεταπτυχιακά προγράμματα, τόσο ως μοντέλο ανώτερης αφηγηματικής δημιουργίας όσο και ως προειδοποίηση για τη ζοφερή πραγματικότητα της λογοτεχνικής ζωής».
– Μορίν Κόριγκαν, συγγραφέας, Washington Post

«Η Πλοκή είναι μια παγερά ζοφερή ιστορία και, ακριβώς όπως και το μυθιστόρημα που ήλπιζε να δημιουργήσει ο Έβαν, αξίζει σίγουρα πολλά βραβεία».
– Τομ Νόλαν, ηθοποιός, Wall Street Journal

«Η ανάπτυξη χαρακτήρων σε βάθος δημιουργεί ένα εντυπωσιακό υφαντό διαφορετικών ιστοριών, μια ειλικρινή ματιά στις εκδοτικές επιχειρήσεις, ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Η Κόρελιτζ αξίζει συγχαρητήρια».
– Publishers Weekly

«Από τις πρώτες σελίδες, η Πλοκή της Τζιν Χανφ Κόρελιτζ σε παγιδεύει σε ένα συνονθύλευμα λογοτεχνικών ματαιοδοξιών, προδοσίας και απάτης και σε κάνει να ανυπομονείς για το μεγάλο φινάλε».
– Μέγκαν Άμποτ, συγγραφέας


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Τζιν Χανφ Κόρελιτζ γεννήθηκε το 1961 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στο Κολέγιο Ντάρμουθ αγγλική φιλολογία και συνέχισε τις σπουδές της στο Κολέγιο Κλερ και στο Κέιμπριτζ. Έχει γράψει επτά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων το Admission (2009), το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2013 με πρωταγωνιστές τους Τίνα Φέι και Λίλι Τόμλιν. Το πέμπτο μυθιστόρημά της, Η πρώτη εντύπωση (Μίνωας, 2020), εκδόθηκε το 2014 και σκαρφάλωσε αμέσως στις πρώτες θέσεις με τα ευπώλητα βιβλία των New York Times, ενώ τα δικαιώματα πουλήθηκαν σε 18 χώρες. Στο βιβλίο βασίστηκε η σειρά της HBO με τον τίτλο Τhe Undoing και πρωταγωνιστές τους Νικόλ Κίντμαν, Χιου Γκραντ και Ντόναλντ Σάδερλαντ.
Έχει εκδώσει, επίσης, ένα μυθιστόρημα για αναγνώστες 8-12 ετών, Interference Powder (2003), και μια ποιητική συλλογή, The Properties of Breath (1989). Με τον σύζυγό της διασκεύασαν και ανέβασαν σε θεατρική παράσταση το διήγημα Ο νεκρός του Τζέιμς Τζόις.
Η συγγραφέας έχει ιδρύσει ακόμα την υπηρεσία ΒOOKTHEWRITER, με την οποία δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να συζητούν για τα βιβλία με τους συγγραφείς τους.
Μένει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Κατηγορία: Ψυχολογικό θρίλερ
ISBN: 978-618-02-2135-0


Σχολιάστε εδώ