Η Κεραμέως «έφαγε» τον Πιερρακάκη!

Η Κεραμέως «έφαγε» τον Πιερρακάκη!

Προκάλεσε την έκπληξη αρκετών –και εντός της κυβερνητικής παράταξης– το γεγονός ότι ο Κυρ. Πιερρακάκης δεν περιλήφθηκε στο κυβερνητικό κλιμάκιο που συνόδευσε τον Κυρ. Μητσοτάκη στο πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και αυτό παρότι ο τελευταίος, στα τρία χρόνια της θητείας του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει βάλει τη σφραγίδα του στον εκσυγχρονισμό του κράτους, με την ψηφιοποίηση εκατοντάδων υπηρεσιών του Δημοσίου. Περιορίζοντας έτσι και τη γραφειοκρατία και το κόστος λειτουργίας, αλλά, προ πάντων, βελτιώνοντας σημαντικά την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Και όμως, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «ΠΑΡΟΝ» από καθόλα έγκυρες πηγές, ο κ. Πιερρακάκης ήταν στην αρχική λίστα. Στην πορεία, ωστόσο, και για αδιευκρίνιστους προς το παρόν λόγους το όνομά του αφαιρέθηκε και στη θέση του μπήκε το όνομα της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν δόθηκε καμία εξήγηση για την αλλαγή αυτή, ούτε με ποια κριτήρια αποφασίσθηκε. Ορισμένοι ωστόσο την αποδίδουν σε ξένο δάκτυλο, για την ακρίβεια εξ Αμερικής, καθώς η κ. Κεραμέως διατηρεί στενούς δεσμούς με την εδώ πρεσβεία αλλά και παράγοντες στην Ουάσινγκτον.

Θεωρείται, με άλλα λόγια, ένα από τα αγαπημένα παιδιά του αμερικανικού κατεστημένου. Κάποιος από όλους αυτούς –κατά την εκτίμηση ορισμένων– ήταν που παρενέβη και άλλαξε η λίστα με τους υπουργούς που ταξίδεψαν στις ΗΠΑ μαζί με τον πρωθυπουργό.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ