Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ο καιρός της Εβδομάδας από τον Γιάννη Καλλιάνο

Του Γιάννη Καλλιάνου
Μαθηματικός Msc Μετεωρολόγος
Βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθήνας


Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα θα έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για πλημμυρικά φαινόμενα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα θα σημειώσει πτώση, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 29 βαθμούς Κελσίου. Πάντως, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά θα είναι καλός, με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και τον υδράργυρο στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα.

Από αύριο, Δευτέρα, ο καιρός θα βελτιωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά θα παραμείνουν κάποιες μπόρες μόνο στα ορεινά της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος τις θερμές ώρες της ημέρας, οι οποίες όμως δεν θα προβληματίσουν.

Την Τρίτη ίσως οι βροχοπτώσεις να επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ωστόσο και πάλι θα είναι οι μοναδικές περιοχές της Ελλάδας με βροχοπτώσεις, αφού στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Από τα μέσα της εβδομάδας και στη συνέχεια φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σχεδόν παντού, η θερμοκρασία θα αρχίσει πάλι να ανεβαίνει και προς τα τέλη της εβδομάδας ο υδράργυρος θα εκτοξευθεί πάλι στους 34 – 35 βαθμούς Κελσίου, τοπικά ίσως και παραπάνω.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ