Προχωρημένες χειρουργικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

Προχωρημένες χειρουργικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο Νοσοκομείο «Μεταξά»

Ένα ρομποτικό μηχάνημα, με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και δυνατότητες που παραπέμπουν στον επόμενο… αιώνα, χρησιμοποιείται εδώ και δύο χρόνια περίπου στο Νοσοκομείο «Μεταξά», που αποτελεί τον ισχυρό βραχίονα της αντικαρκινικής προοπτικής της χώρας.

Πρόκειται για το υπερσύγχρονο μηχάνημα ρομποτικής χειρουργικής Da Vinci Xi, το οποίο δίνει στο νοσοκομείο τεράστιες δυνατότητες και σε πολλές περιπτώσεις την ευκαιρία να σώσει ζωές.

Για το εξελιγμένο αυτό μηχάνημα έγινε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Θέατρο ειδική επιστημονική ημερίδα, στην οποία αναλύθηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο οι δυνατότητες που δίνει στην Ογκολογία η ρομποτική χειρουργική.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν, η ρομποτική χειρουργική εφαρμόζεται στο «Μεταξά» σε ουρολογικά περιστατικά, αφού γίνονται επεμβάσεις στην πύελο και στα νεφρά, σε γυναικολογικές παθήσεις για αφαίρεση όγκων και κάθε είδους κακοήθειας και φυσικά σε δύσκολα χειρουργικά προβλήματα άνω και κάτω κοιλίας, ε­ντέρων κ.λπ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ε­κεί­νο που τονίστηκε ιδιαιτέρως είναι ότι από τις 100 επεμβάσεις που γίνονται με αυτόν τον τρόπο μόλις τέσσερις απαιτούν στη συνέχεια νοσηλεία για δύο έως τρεις μέρες στην εντατική, από την στιγμή που η διαδικασία είναι περίπου αναίμακτη και όλες οι κινήσεις γίνονται στοχευμένα και με απόλυτη ακρίβεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η υπό τον Χαράλαμπο Τουμπέ­κη διοίκηση του νοσοκομείου, που έχει πλήρη επίγνωση του θησαυρού που διαθέτει και κάθε στιγμή και κάθε ώρα είναι… ετοιμοπόλεμο, για να παρέχει αφειδώς και αδιαλείπτως τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον κόσμο που υποφέρει.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ