Η κυβέρνηση ρίχνει δίχτυα στους δημοσίους υπαλλήλους!

Η κυβέρνηση ρίχνει δίχτυα στους δημοσίους υπαλλήλους!

Εν όψει εκλογών!

-Μοιράζει μπόνους, υπόσχεται αυξήσεις στους μισθούς

Καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές, από την κυβέρνηση προσπαθούν να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» και να αλλάξουν το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, ούτως ώστε να διεκδικήσουν από ευνοϊκότερη θέση μια δεύτερη τετραετία στη διακυβέρνηση της χώρας.

Στην παρούσα φάση στο μικροσκόπιο του Μεγάρου Μαξίμου έχουν μπει οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπου η απήχηση της Νέας Δημοκρατίας είναι διαχρονικά σχετικώς περιορισμένη. Ωστόσο, ε­πειδή οι επόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες και κάθε ψήφος είναι σημα­ντική, στην κυβέρνηση επεξεργάζονται πακέτο μέτρων με σκοπό να… βελτιώσουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ήδη ο υ­πουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης προανήγγειλε την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, από το οποίο θα προκύψουν και χρηματικές απολαβές. Υπό τη μορφή μπόνους, ως επιβράβευση για την αποδοτικότητά τους.

Μόνο για το 2022 το ύψος των μπόνους θα φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ, το δε 2023 το ποσό θα είναι ακόμη υψηλότερο. Παράλληλα, οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν ανακοινώσει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2023 θα υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι –σημειωτέον– είναι «παγωμένοι» από την εποχή των Μνημονίων.

Οι αυξήσεις αυτές θα είναι κάτι σαν μάννα εξ ουρανού για τους εργαζομένους στο Δημόσιο, καθότι είναι η κατηγορία εκείνη που επλήγη περισσότερο από την περιοριστική πολιτική και τις περικοπές που επιβλήθηκαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσπάθειες της κυβέρνησης να δελεάσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να αποσπάσει την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές δεν θα σταματήσουν (περιοριστούν) εκεί. Θα υπάρξει και συνέχεια, με πρωτοβουλίες που θα έχουν σχέση με τις δομές και τη λειτουργία των υπηρεσιών του κράτους.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ