Δημήτρης Καταλειφός: Η τέχνη είναι το μοναδικό καταφύγιο

Δημήτρης Καταλειφός: Η τέχνη είναι το μοναδικό καταφύγιο

[Εξομολογήσεις…]

• Μου αρέσει να δουλεύω για να ξεχνιέμαι…

«Με βαραίνει ο χρόνος και ότι τα πράγματα είναι πιο περιορισμένα, η ερώτηση ‘‘πόσα χρόνια έχω ακόμη;’’.

Αλλά αυτό που με ελαφραίνει είναι ότι έκανα αρκετά πράγματα απ’ αυτά που ήθελα και μπορούσα να κάνω, με τον τρό­πο που με αντιπροσώπευε.
Ζούμε την εποχή όπου θέλουμε να γίνουμε διάσημοι έ­στω για ένα τέταρτο.

Είναι μεγαλύτερη αξία να είσαι γνωστός από το να είσαι καλός. Επίσης είναι έντονο το αίτημα να περνάμε καλά, να ‘χουμε τάχα μου καλή ενέργεια. Όλα αυτά μου φαίνονται τόσο σαχλαμάρες. Η ζωή έχει και στιγμές μελαγχολίας και πόνου. Είναι σαν να ζητάμε με το ζόρι τη χαρά. Όσο πιο απεγνωσμένα τη ζητάμε, τόσο μεγαλύτερη κατάθλιψη έχουμε.Για μένα η τέχνη –άσχετα με το πώς την κάνω, αν έχει ή όχι επιτυχία– είναι το μοναδικό καταφύγιο που αντιμετωπίζω τα πράγματα, είναι το στήριγμά μου για να αντέξω την πραγματικότητα.

Μου αρέσει να δουλεύω και για μένα, για να ξεχνιέμαι, να μη με πάρει από κάτω ο χρόνος. Οπότε του δίνω αυτό το συγχωροχάρτι και συνεχίζω. Δεν μετανιώνω, αν και μερικές φορές πικραίνομαι.
Δεν μπορώ να μην πω ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου πρέπει να ενταχθείς κάπου, σ’ ένα κόμμα, μια παρέα, όπου θα βρεις υποστήριξη και προβολή. Αλλιώς, η ανταμοιβή θα είναι μικρότερη απ’ ό,τι έχεις μοχθήσει».

Υπογραφή: Δημήτρης Καταλειφός, Ηθοποιός

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ