Χρ. Σταϊκούρας: Οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά μας

Χρ. Σταϊκούρας: Οι προκλήσεις για την ελληνική οικονομία είναι μπροστά μας

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια επενδύσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη για το 2021-22-23» είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στην επετειακή γενική συνέλευση των 100 ετών από την ίδρυση του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών και Επιχειρηματικότητας, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΑΕΕ, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: μείωση άμεσων φόρων, μείωση προκαταβολής φόρου, μείωση φορολογίας μερισμάτων, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Σημείωσε δε, ότι «οι γενναίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκαν από την πρόσφατη έκθεση ΟΟΣΑ, όπου η Ελλάδα παρουσιάζει τη δεύτερη μεγαλύτερη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την επιτυχημένη, αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την πλευρά της κυβέρνησης, με μέτρα που στήριξαν την οικονομία και την κοινωνία. Αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών ήταν η ισχυρή ανάκαμψη, η μείωση της ανεργίας και ο περιορισμός των κόκκινων δανείων. Σημαντικότερο όμως, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ήταν ο παραγωγικός μετασχηματισμός της οικονομίας. «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια επενδύσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη για το 2021-22-23», όπως είπε, ενώ αναφορικά με την ενεργειακή κρίση, ο υπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με το ECOFIN, η Ελλάδα έχει διαθέσει το υψηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ σε μέτρα στήριξης.

Ο κ. Σταϊκούρας ολοκλήρωσε σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ενεργεί με αποφασιστικότητα και σύνεση και για αυτό δεν ακολουθεί όσους ζητούν πιο επεκτατική δημοσιονομική πολιτική, γιατί αυτή συνεπάγεται αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, ανάγκη δανεισμού και κατ΄ επέκταση υποθήκευση του μέλλοντος της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Σίμος Αναστασόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε τη δομική αναδιοργάνωση του ΣΑΕΕ και την προσαρμογή στις απαιτήσεις της νέας εκατονταετίας που ξεκινάει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ