Τρίζει η πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη – Κοινή κάθοδος στις εκλογές για Τζήμερο, Κρανιδιώτη και Μπογδάνο

Τρίζει η πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη – Κοινή κάθοδος στις εκλογές για Τζήμερο, Κρανιδιώτη και Μπογδάνο

Την κοινή τους κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές ανακοίνωσαν και επίσημα οι Θ. Τζήμερος, Φ. Κρανιδιώτης και Κ. Μπογδάνος, προσθέτοντας ένα επιπλέον εμπόδιο στον δρόμο του Κυρ. Μητσοτάκη για τη νίκη και την αυτοδυναμία.

Εθνική Δημιουργία θα είναι ο τίτλος του συνασπισμού, που προέκυψε από τη σύμπτυξη των τριών κομμάτων (Δημιουργία Ξανά, Νέα Δεξιά και Εθνική Συμφωνία). Εξ όσων είπαν και οι τρεις στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, έμφαση θα δοθεί στα εθνικά θέματα, στη δημόσια ασφάλεια, στο Μεταναστευτικό κ.ά.

Όσον αφορά τα εθνικά θέματα και ειδικότερα τα ελληνοτουρκικά, η ά­ποψή τους είναι ότι η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις και προεξοφλούν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα υ­ποκύψει τελικώς σε αυτές και για πολιτικό όφελος.
Κατά την προεκλογική περίοδο θα επιμείνουν στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να σταματήσει η πορεία παρακμής στην οποία έχει μπει –κατά την εκτίμησή τους– η χώρα.

Δεν απέφυγαν και τις κινδυνολογικές αναφορές του τύπου «Η Ελλάδα χάνεται από μέρα σε μέρα», «Συντελείται ένα εθνικό έγκλημα» κ.ά.

Οι κ. Τζήμερος, Κρανιδιώτης και Μπογδάνος εμφανίζονται αισιόδοξοι ως προς τις προοπτικές του εγχειρήματος. Θεωρούν ότι –βοηθούσης και της απλής αναλογικής– η Εθνική Δημιουργία θα υπερβεί κατά πολύ το όριο του 3% και θα είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή.

Κατά την προεκλογική περίοδο θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν και να συσπειρώσουν τους δεξιούς ψηφοφόρους που το 2019 είχαν στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία αλλά τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί, είτε επειδή απογοητεύθηκαν είτε διότι διαφωνούν με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, στο Μεταναστευτικό αλλά και σε επιμέρους ζητήματα που θίγουν θεσμούς όπως η οικογένεια, η θρησκεία, οι κοινωνικές σχέσεις κ.ά.

Το ποσοστό δε των δυσαρεστημένων κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι, αφού όλες οι έρευνες το μετρούν κοντά στο 10% – 12% από αυτούς που το 2019 είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, η Εθνική Δημιουργία θα απευθυνθεί και στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ