Θα πληρώσουν οι δημότες του Πειραιά για την ταφή των σκουπιδιών!

Θα πληρώσουν οι δημότες του Πειραιά για την ταφή των σκουπιδιών!

 

Δεν έφτανε η ρήτρα αναπροσαρμογής, που έχει ανεβάσει στα ύψη τα τιμολόγια της ΔΕΗ, δεν έφτανε η τιμή των καυσίμων, που έχει κάνει απλησίαστες τις τιμές όλων σχεδόν των προϊόντων και των υπηρεσιών, τώρα ήρθε ένα νέο «χαράτσι» που θα… ματώσει ακόμα περισσότερο την τσέπη μας.

Πρόκειται για το τέλος που θα πληρώνουν από δω και στο εξής οι ΟΤΑ για την ταφή των απορριμμάτων τους.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης έκανε τη σχετική ενημέρωση και υπογράμμισε ότι η ΠΕΔΑ είχε ζητήσει να ανασταλεί για δύο χρόνια το τέλος ταφής, για να μην επιβαρυνθούν και άλλο οι ΟΤΑ αλλά και οι κάτοικοι.

Όλοι οι δήμοι σήμερα είναι σε κακή οικονομική κατάσταση, ο κόσμος δεν πληρώνει τη ΔΕΗ, επί δύο χρόνια δεν εισέπραξαν τέλη από τα μαγαζιά κ.λπ. Μια αναστολή του μέτρου μέχρι να συνέλθουν οι ΟΤΑ είναι αναγκαία. Όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό γιατί πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία.

Όπως τόνισε η επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Διαμάντω Μανωλάκου, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, από τα 20 ευρώ που υπολογίζεται τώρα ο τόνος το 2027 θα φτάσει στα 55 ευρώ. Και φυσικά, όσο κι αν οι δήμοι βοηθήσουν, δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν όλο το κόστος, με αποτέλεσμα ένα μέρος του να επιβαρύνει και τον κόσμο.
Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου έχει πλεόνασμα, οπότε μπορεί να καλύψει το νέο αυτό «χαράτσι» και να μην το μετακυλίσει στον κόσμο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ