Οι όροι της Τουρκίας για να ανάψει το πράσινο φως για την είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Οι όροι της Τουρκίας για να ανάψει το πράσινο φως για την είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Δεν έχει τέλος η συμπάθεια του γ.γ. του ΝΑΤΟ για την Τουρκία

Η αθλιότητα του γ.γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ δεν έχει τέλος, ούτε φυσικά η συμπάθειά του για την Τουρκία, την οποία δεν κρύβει.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή τον στυγνό εκβιασμό της Τουρκίας έναντι όχι μόνο της Σουηδίας και της Φινλανδίας αλλά και ολόκληρης της Δύσης, έσπευσε να συστήσει να γίνουν δεκτές και να αντιμετωπισθούν οι «ανησυχίες» της Τουρκίας!

Πραγματικά θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι θα έλεγε ο κ. Στόλτενμπεργκ αν η Ελλάδα μπλόκαρε την οποιαδήποτε ανάπτυξη δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και οποιαδήποτε άλλη απόφαση για την Ουκρανία θέτοντας ως όρο και προϋπόθεση τη συμμετοχή της Τουρκίας, ως μέλους της Συμμαχίας, σε όλα αυτά τα σχέδια και στις ασκήσεις και επίσης τη δέσμευση της Τουρκίας ότι δεν τρέφει εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας…

Αυτοί οι όροι θα ήταν πολύ ηπιότεροι από αυτούς που θέτει η Τουρκία για να δώσει το πράσινο φως στη Σουηδία και στη Φινλανδία. Και τελικά θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον εάν οι δύο χώρες απέρριπταν τους όρους αυτούς, αντί να παρακινούνται να υποκύψουν και να υποκλιθούν στον Ταγίπ Ερντογάν. Και τότε θα βλέπαμε τι πραγματικά θα έκανε ο κ. Ερντογάν και εάν θα τολμούσε να θέσει βέτο στο ΝΑΤΟ.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ