Καμία αναφορά για την Ελλάδα και την Κύπρο από τον κ. Ελπιδοφόρο!

Καμία αναφορά για την Ελλάδα και την Κύπρο από τον κ. Ελπιδοφόρο!

-Απομονώνεται από τη μεγάλη μάζα των Ελληνοαμερικανών και των Ελληνοκυπρίων

Στη δεξίωση προς τιμήν του έλληνα πρωθυπουργού, η οποία παρατέθηκε στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, προκάλεσε αίσθηση η ουδέτερη και προκλητικά αδιάφορη για τα θέματα του Ελληνισμού τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Ο κ. Ελπιδοφόρος μίλησε σαν να είναι εκπρόσωπος μιας εκκλησίας αμερικανικής που έχει χρηματοδότες Ελληνοαμερικανούς και υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στον χαιρετισμό του, σε αντίθεση με μια μεγάλη παράδοση θρησκευτικών ηγετών της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής (Αθηναγόρας, Ιάκωβος, Δημήτριος), δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για την Ελλάδα και την Κύπρο και τις μείζονες απειλές που αντιμετωπίζουν.

Μόνο η προβολή του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από το οποίο προέρχεται (έχοντας βλέψεις και για τη διαδοχή του κ. Βαρθολομαίου), ήταν στο μυαλό του. Έτσι όμως απλώς απομονώνεται από τη μεγάλη μάζα του ποιμνίου του, Ελληνοαμερικανούς και Ελληνοκυπρίους, που αγαπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά περισσότερο απ’ όλα αγαπούν την Ελλάδα και την Κύπρο. Και θέλουν να βοηθούν την πατρίδα τους από τη θέση στην οποία βρίσκονται…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ