Στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το κλειστό του ΟΑΚΑ – Οι όροι της συμφωνίας

Στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός το κλειστό του ΟΑΚΑ – Οι όροι της συμφωνίας

Σπίτι του για μισό αιώνα!

-Οι όροι της συμφωνίας που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή

Yπερψηφίστηκε από τη Βουλή και πλέον αποτελεί νόμο του κράτους η τροπολογία για την παραχώρηση του κλειστού του Ολυμπιακού Σταδίου για τα επόμενα 49 χρόνια στον Παναθηναϊκό, δίνοντας έτσι λύση οριστική σε ένα πρόβλημα ετών που ταλαιπωρούσε τον «Εξάστερο». Με τον τρόπο αυτό το μπάσκετ του ιστορικού συλλόγου αποκτά προοπτική μέλλοντος, φιλοδοξώντας επιπλέον να χτίσει σε γερές βάσεις, εκ νέου, την κραταιά ομάδα του πρόσφατου παρελθόντος του.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η παραχώρηση του κεντρικού κτιρίου μαζί με το σύνολο των βοηθητικών κτισμάτων, γραφείων και εγκαταστάσεων, ο κινητός εξοπλισμός και ο περιβάλλοντας περιφραγμένος χώρος, καθώς και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του πάρκινγκ. Στη διάταξη προβλέπεται ότι το ΟΑΚΑ θα λαμβάνει ετησίως το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτιρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών, με εξαίρεση τα έσοδα από τα εισιτήρια, τις χορηγίες, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις διαφημίσεις.

Παράλληλα, η ΚΑΕ δεσμεύεται για την επένδυση ποσού ύψους 3 εκατ. ευρώ εντός 12 ετών στις παραχωρούμενες εγκαταστάσεις και υποχρεούται να τις συντηρεί και να αποκαθιστά κάθε φθορά ή ζημιά. Επίσης, δίνεται η ευχέρεια στην ΕΟΚ, που διατηρεί τα γραφεία της στον χώρο, να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων, ενώ οι εγκαταστάσεις θα είναι διαθέσιμες για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων. Η συμφωνία, βάσει κειμένου, ξεκινά να ισχύει από την 1η Ιουλίου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ