Μικρά οικονομικά: Ανάπτυξη 3,5%!

Μικρά οικονομικά: Ανάπτυξη 3,5%!

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ευρώπης του ΔΝΤ Άλφρεντ Κάμερ: «Η ανάπτυξη αναμένεται να είναι στο 3,5% το 2022, με τον πληθωρισμό κατά μέσο όρο στο 4,5%. Συμβουλεύσαμε την κυβέρνηση να είναι η εξυγίανση φιλική στην ανάπτυξη και κοινωνικά δίκαιη. Αναμένουμε ότι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ θα μειωθεί κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα το 2023. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των εκκρεμών πιστώσεων, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, προς το ΔΝΤ στις 4 Απριλίου 2022, δύο χρόνια νωρίτερα».

Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας…

…με τους παράνομους να κάνουν πάρτι… Μιλάμε για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία έχει μόλις 81 υπαλλήλους, όταν θα έπρεπε να έχει 230! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες νέων προσλήψεων μέ­σω ΑΣΕΠ διαρκούν πάνω από δύο χρόνια!
Πώς να μην κάνουν πάρτι οι παράνομοι…

Αυξάνονται κατά 800 οι ελεγκτές κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, που θα στελεχώσουν έξι νέα ελεγκτικά κέντρα (ΕΛΚΕ), με απόφαση της ΑΑΔΕ. Προκειμένου να εντοπιστεί το «μαύρο» χρήμα και να εκτελεστούν οι εισαγγελικές παραγγελίες, οι ελεγκτές των ΕΛΚΕ θα προχωρούν στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και στην επεξεργασία των κατασχεμένων αρχείων. Ακόμη, από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να λειτουργεί το σύστημα Eispraxis, που θα πραγματοποιεί αυτόματες κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ήταν 1,16 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 178,5% σε σχέση με το 2021. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία την ίδια περίοδο ήταν 28,8 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία το 2021 ήταν 4,3 δισ. ευρώ, αυξημένη κατά 46,7% σε σχέση με το 2020, και το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με τη Ρωσία το 2021 ήταν ελλειμματικό πάνω από 4 δισ. ευρώ.

Στους δύο μήνες του πολέμου η Ρωσία έχει εισπράξει 63 δισ. ευρώ από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων. Τα 44 δισ. ευρώ προήλθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εισήγαγε το 72% των ρωσικών εξαγωγών μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε 650.000 ανέρχονται πανελλαδικά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του δικτύου Cosmote Fiber. Ο ΟΤΕ με την επένδυση των 3 δισ. ευρώ επιδιώκει να καλύψει τα 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα. Και, κατ’ επέκταση, να φέρει φέτος το FTTH σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις και σε τρία εκατομμύρια μέχρι το 2027.

Στο 4% από 5,5% προβλέπει η UBS την ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος λόγω των… αντίθετων ανέμων με τους οποίους είναι αντιμέτωπη η οικονομία από την ενεργειακή και την πληθωριστική κρίση.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ