Τζιανλούκα Φέστα στο “Π”: Για τα δύσκολα και τις προκλήσεις

Τζιανλούκα Φέστα στο “Π”: Για τα δύσκολα και τις προκλήσεις

Του
ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ
Προπονητή της Λαμίας


Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη Λαμία πίστεψα στη σωτηρία της και η αλήθεια είναι ότι δώσαμε και θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε σκληρό αγώνα μέχρι το τέλος για να τα καταφέρουμε.

Δεν ήταν εύκολο, ο ανταγωνισμός μεγάλος και σκληρός, όμως όλοι οι ποδοσφαιριστές πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για να μπορούμε σήμερα να είμαστε σε θέση να ελπίζουμε. Υπάρχουν δύο ακόμη αγώνες με τη Βέροια και οφείλουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θέλουν και εκείνοι την άνοδο, κάτι που σημαίνει ότι μόνο με αφοσίωση στο αγωνιστικό πλάνο και προσπάθεια στο μάξιμουμ θα νικήσουμε.

Γενικότερα, μου αρέσουν τα δύσκολα και οι προκλήσεις και γι’ αυτό είπα αμέσως «ναι» στην πρόταση της Λαμίας. Είναι καλή ομάδα, με ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ταλέντο και πίστη στον κοινό σκοπό και σας διαβεβαιώνω ότι μέχρι τώρα όλοι τους και καθένας ξεχωριστά έχουν καταθέσει το 100% του εαυτού τους. Αυτό ακριβώς θα κάνουν και στα ματς που απομένουν.

Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω στο μέλλον. Το συμβόλαιό μου λήγει στο τέλος της σεζόν, όμως, πιστέψτε με, αυτό που μετράει στην παρούσα φάση δεν είναι τι θα πράξω εγώ αλλά το πώς θα εκπληρώσει η ομάδα τις προσδοκίες της. Πράγματι περνώ όμορφα στην Ελλάδα, απολαμβάνω τη δουλειά μου και χαίρομαι όταν αυτή ανταμείβεται. Όταν θα ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις θα συζητήσω με τη διοίκηση και θα αποφασίσουμε το καλύτερο για όλους.

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική λίγκα. Για να επιβιώσεις οφείλεις κατ’ αρχάς να υποπέσεις στα λιγότερα δυνατά λάθη και από εκεί και πέρα, ακόμη κι αν πέσεις, να σηκωθείς αμέσως και να συνεχίσεις, όπως συμβαίνει και στη ζωή άλλωστε. Το ποδόσφαιρο, και το πιστεύω αυτό που σας λέω, είναι μια μικρογραφία της ζωής και μπορεί να σου προσφέρει πολλά και μεγάλα μαθήματα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: sportime.gr


Σχολιάστε εδώ