Πάνος Σόμπολος: Ήθος και εργατικότητα, οι δύο λέξεις-κλειδιά…

Πάνος Σόμπολος: Ήθος και εργατικότητα, οι δύο λέξεις-κλειδιά…

[Εξομολογήσεις…]

-Αν τις έχεις, θα προκόψεις…

«Μου προσφέρθηκε θέση βουλευτή Επικρατείας, εκλόγιμη. Επί Ν.Δ., με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Ευχαρίστησα πολύ και είπα ότι εάν αποφασίσω να ασχοληθώ θα βάλω υποψηφιότητα κανονικά, να εκλεγώ με ψήφο. Και από το ΠΑΣΟΚ μού είχαν προτείνει.

Δεν τα πάω καλά με τους ‘‘κομματισμούς’’. Σέβομαι την όποια πεποίθηση, πολιτική τοποθέτηση, του καθενός. Εκείνο που δεν θέλω είναι οι παρωπίδες και ο φανατισμός. Όχι οπαδισμός. Να είσαι φίλος, όχι οπαδός. Το ίδιο υποστηρίζω και για τα ποδοσφαιρικά. Είναι η βασική αρχή μου: χωρίς φανατισμούς, προκαταλήψεις, σκοπιμότητες. Αυτό προτείνω και στους νεότερους συναδέλφους: ήθος και εργατικότητα. Έχεις αυτές τις δύο λέξεις; Θα προκόψεις. Δεν τις έχεις; Θα σου φταίει ο αρχισυντάκτης, ο συνάδελφος, ο διευθυντής, ο οποιοσδήποτε. Όταν λέμε ήθος εννοούμε αγάπη, αλληλοσυνεννόηση, αλληλοβοήθεια, ανθρωπιά.

Με αξίωσε ο Θεός να φτάσω, ύστερα από 41,5 χρόνια σκληρής δουλειάς, να πάρω τη σύνταξή μου. Άλλοι συνάδελφοι, που ξεκινήσαμε μαζί, δεν αξιώθηκαν. Είτε γιατί άλλαξαν δουλειά είτε γιατί έφυγαν για τον Άγιο Πέτρο… Εγώ έχω σύνταξη και εγγόνια».

Υπογραφή: Πάνος Σόμπολος, Βετεράνος Αστυνομικός Συντάκτης

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ