Κύπελλο Ελλάδας: Και τώρα οι δύο τους! – Οι αριθμοί του τελικού

Κύπελλο Ελλάδας: Και τώρα οι δύο τους! – Οι αριθμοί του τελικού

• Μάχη μέχρις εσχάτων από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας σήμερα Σάββατο (21-05-22) στο Ολυμπιακό Στάδιο, μετρώντας δυνάμεις για πέμπτη φορά στην ιστορία τους.

Οι «πράσινοι» προκρίθηκαν για 30ή φορά σε τελικό κυπέλλου, μετρώντας συνολικά 18 κατακτήσεις και 11 χαμένους τελικούς, ενώ ο ΠΑΟΚ φτάνει για 22η φορά, έχοντας 8 τρόπαια και 13 χαμένους τελικούς.

Το εντυπωσιακό για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι ότι προκρίθηκε για πέμπτη φορά στον τελικό τα τελευταία έξι χρόνια, καταγράφοντας το απόλυτο «4 στα 4» στις τελευταίες παρουσίες του (2017, 2018, 2019, 2021).

Στις δε προηγούμενες τέσσερις φορές που οι δύο φιναλίστ αναμετρήθηκαν σε τελικό κυπέλλου οι «πράσινοι» πέτυχαν τρεις νίκες έναντι μίας του ΠΑΟΚ, με την τελευταία μεταξύ τους μάχη να καταγράφεται το 2014, όταν σε έναν αλήστου μνήμης αγώνα, που μάλιστα διεξήχθη υπό βροχή, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με το ευρύ 4-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο, χάρη σε τρία γκολ του Μάρκους Μπεργκ και ένα του Νίκου Καρέλη.

Στην παρούσα φάση η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοιάζει σε καλύτερο φεγγάρι, όμως, όπως γράφει στο σημερινό «ΠΑΡΟΝ» ένας από τους καλύτερους σκόρερ της γενιάς του, ο Χρήστος Δημόπουλος, ένας τελικός δεν προσφέρεται για α­σφαλή προγνωστικά.

Όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα και θα χρειαστεί όχι μόνο ικανότητα από τον επίδοξο κατακτητή του τροπαίου αλλά και μπόλικη τύχη για να το κάνει δικό του.

Ιδιαίτερο χρώμα θα δώσουν οι οπαδοί και των δύο συλλόγων που θα φιλοξενηθούν στις εξέδρες και δεν μένει παρά να ευχηθούμε για μια αναμέτρηση σε φίλαθλα πλαίσια και να χαρούμε πραγματικά το παιχνίδι.

Αισιοδοξία Λουτσέσκου: ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με το βαρύτιμο τρόπαιο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας την Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να δώσει τα πάντα και κάτι παραπάνω, προκειμένου να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία του προπόνηση, ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (21/05, 20:00), είχε στον πλευρό του τον κόσμο, ο οποίος τον αποθέωσε και ζήτησε το τρόπαιο στον Λευκό Πύργο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά», Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος προπονητής αναφέρθηκε στο μεγάλο παιχνίδι απέναντι στους «πράσινους», εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάκτηση του Κυπέλλου και τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να δώσει τα πάντα και κάτι παραπάνω, προκειμένου να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με το βαρύτιμο τρόπαιο.

Γιοβάνοβιτς: ο τελικός είναι διαφορετικός. Δεν είχαμε πολύ χρόνο και σκέψη

Ο κ. Γιοβάνοβιτς ερωτηθείς για την προετοιμασία της ομάδας για τον τελικό, σχολίασε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και είναι σημαντικό για όλους μας στον Παναθηναϊκό. Δεν είχαμε πολύ χρόνο και σκέψη γιατί έτσι όπως ήρθε το πρόγραμμα προς το τέλος του πρωταθλήματος και με τη σημασία των παιχνιδιών στα πλέι οφ, μας ανάγκασε να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι γιατί διεκδικούσαμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Συνεχίζουμε με την ίδια προετοιμασία όπως κάναμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Ξέρουμε πως ο τελικός είναι διαφορετικός και πως ομάδα μας δεν ήταν παρούσα τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο ο τρόπος λειτουργίας μας το τελευταίο διάστημα ως προς την κρισιμότητα των παιχνιδιών θα μας οδηγήσει και στο τελευταίο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας με τον ΠΑΟΚ. Δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε πολύ για ένα παιχνίδι όπως είναι ο τελικός Κυπέλλου. Όπως το έχω εγώ στο μυαλό μου για τον τελικό Κυπέλλου πάντοτε πρέπει να δίνεται παραπάνω χρόνος για να μπορέσει μια ομάδα να προετοιμαστεί καλύτερα. Δυστυχώς δεν είχαμε τον χρόνο για να κάνουμε κάποια πράγματα κι ως προς τις προπονήσεις και τις συζητήσεις. Ωστόσο, με την κρισιμότητα και την ίδια πίεση, που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, θα αντιμετωπίσουμε και το αυριανό».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ