Ανάλεκτα: Η θέση Κουτσούμπα και τα περί «γκρίζων ζωνών» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Ανάλεκτα: Η θέση Κουτσούμπα και τα περί «γκρίζων ζωνών» ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

[Ανάλεκτα…]

Απείχαν…
Αν κάτι πρέπει να προβληματίσει είναι αυτό το περίπου 20% των συνέδρων που δεν προσήλθε να ψηφίσει. Δεν ήρθε καν στο συνέδριο γιατί δεν είχε τα χρήματα να ταξιδέψει από την επαρχία στην Αθήνα, ήρθε και έφυγε, έμεινε αλλά δεν θέλησε να ψηφίσει, ουδείς γνωρίζει.

Η θέση Κουτσούμπα
Σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ λέει ότι «έχουμε διαλέξει το στρατόπεδο των λαών», καταδικάζοντας την απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας και τονίζοντας ότι ο πόλεμος ξεκίνησε χρόνια πριν, «όταν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μία και η Ρωσία από την άλλη άπλωναν το μπαρούτι τους στην Ουκρανία, για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της». «Αυτό το μπαρούτι, τώρα έγινε φωτιά. Και η φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου υπάρχει ο κίνδυνος να γενικευθεί», προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας.

Σήκωσε το γάντι το ΚΙΝΑΛ
Τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, περί «γκρίζων ζωνών» στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, θέλησε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, μη χάνο­ντας πάντως την ευκαιρία να τα συνδέσει με το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες.
«Μετά από ένα τετραήμερο συνέδριο που τα είχε όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντιεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για… ‘‘καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση’’, το να επικρίνει ο κ. Τσίπρας τη δική μας παράταξη για ‘‘γκρίζες ζώνες’’ μόνο ως ανέκδοτο μπορούμε να το εκλάβουμε», είπε. Και ο νοών νοείτω… Φαίνεται ότι σήκωσε το… γάντι το ΚΙΝΑΛ.

Νέα εποχή και στη Γερμανία
Η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένεται να αγοράσει 60 μεταγωγικά ελικόπτερα CH-47F Chinook, αξίας περίπου 5 δισ. ευρώ, από την αμερικανική βιομηχανία Boeing, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του υλικού της αεροπορίας στρατού της χώρας. Την ίδια ώρα, η οικονομία της χώρας έχει πληγεί ιδιαίτερα από το κόστος της ενεργειακής κρίσης, το οποίο απειλεί την ίδια την παραγωγική της βάση, ενώ ετοιμάζεται να επεκτείνει τον δανεισμό της, με διάφορους οικονομολόγους να επισημαίνουν τον κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα αλλά και την ευστάθεια της οικονομίας.

Μεγάλος κίνδυνος
Στο 44% ανήλθε το ποσοστό των ελλήνων χρηστών του διαδικτύου που βρέθηκε αντιμέτωπο με κάποια μορφή διαδικτυακής απειλής κατά την περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος 2022. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία του Kaspersky Security Network, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τους κινδύνους που συνδέονται με το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, μόλις μία θέση πίσω από την Ουκρανία. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Kaspersky, κάθε φορά που οι χρήστες συνδέονται στο διαδίκτυο είναι πιθανό να εκθέτουν τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή τους σε ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα.

Η θέση του ΔΝΤ
Επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 ζητά από την Αθήνα το ΔΝΤ σε έκθεσή του για τη δημοσιονομική πολιτική. Αυτή η έκθεση έρχεται μετά την απαίτηση του Ταμείου να προχωρήσει στην κατάργηση μιας σειράς από μέτρα που έχει ανακοινώσει ότι θα υλοποιήσει από το ερχόμενο έτος, όπως η επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες το 2023 αλλά και η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για όλους το ερχόμενο έτος.

 

Τέλος η ALEXA
Παρελθόν αποτελεί το Alexa Traffic Rank, η αμφιλεγόμενη πλατφόρμα ανάλυσης και κατάταξης ιστοσελίδων, που μετρά 26 χρόνια ζωής. Το 1996, η ιδέα της δημιουργίας μιας πλατφόρμας η οποία θα αναλάμβανε όχι μόνο την καταγραφή και την κατάταξη αλλά και την ενδελεχή ανάλυση των ιστοσελίδων του παγκόσμιου ιστού τάραξε τα νερά της Silicon Valley. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν η ανάλογη, παρά το γεγονός ότι o δαιμόνιος Τζεφ Μπέζος έσπευσε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας, δαπανώντας για τον σκοπό αυτό 250 εκατ. δολάρια. Από το 2009 οι δραστηριότητες της Alexa περιορίστηκαν στην ανάλυση και την κατάταξη των δικτυακών τόπων, σε μια προσπάθεια να εξαργυρώσει το γεγονός ότι αποτέλεσε την πρώτη και για αρκετά χρόνια τη μοναδική υπηρεσία στον τομέα αυτό.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ