Ποιον υποψήφιο πολεμούν οι Ρώσοι και ποιον υποστηρίζουν, κύριε Σχοινά;

Ποιον υποψήφιο πολεμούν οι Ρώσοι και ποιον υποστηρίζουν, κύριε Σχοινά;

Κάτι θέλησε να πει ο επίτροπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς προκειμένου να στηρίξει τον εκλεκτό της δεξιάς παράταξης στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου, αλλά μάλλον ξέφυγε.

Από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ μάλιστα, αφού περιέγραψε τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, που προκαλεί η Ρωσία, απευθυνόμενος στον κ. Νεοφύτου είπε: «Δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν παιχνίδια στην προεδρική εκλογή της Κύπρου. Η Κύπρος θα μείνει ευρωπαϊκή και δυτική και εσύ θα είσαι ο φορέας αυτής της μεγάλης προσπάθειας».

Αν δεν είναι μία από τις συνηθισμένες μπαρούφες των δεξιών συνωμοσιολόγων, ο κ. Σχοινάς θα πρέπει να απαντήσει τι στοιχεία έχει για μια τέτοια παρέμβαση. Και ποιον υποψήφιο πολεμούν οι Ρώσοι και ποιον υποστηρίζουν. Με στοιχεία όμως. Αλλιώς, ας γίνει συζήτηση για το ποιοι συμμετείχαν σε εταιρείες και τράπεζες ρωσικών συμφερόντων, ποιοι είχαν πελάτες ρώσους ολιγάρχες και άλλα τέτοια.

Βεβαίως, τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά για τους υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν και του κατευνασμού της Τουρκίας εν όψει προεδρικών εκλογών και έτσι μάλλον κάποιοι αποφάσισαν να βγάλουν σκελετούς από την ντουλάπα.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ