Στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ και υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν σε καίρια πόστα!

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε το «όπλο» του στο Συνέδριο της ΝΔ και απευθυνόμενος στη δεξιά συνείδηση του κόμματος θέλησε να βάλει όρια και φραγμούς σε αυτό που πολλοί στη ΝΔ ονομάζουν παράδοση του κεντροδεξιού κόμματος στη λογική των εκσυγχρονιστών του Σημίτη και του Ποταμιού.

Δεν είναι γνωστή η απήχηση του Αντώνη Σαμαρά στο κοινό της ΝΔ, πέραν κάποιων παραδοσιακών δεξιών, όμως, όπως διαπιστώθηκε στο Συνέδριο, αρκετοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για την πορεία των εθνικών θεμάτων.

Και πώς να μην ανησυχούν όταν βλέπουν σύμβουλο ασφαλείας του πρωθυπουργού τον Θάνο Ντόκο, του ΕΛΙΑΜΕΠ, την υπουργοποίηση του πιο σθεναρού υποστηρικτή του Σχεδίου Ανάν και του «συμβιβασμού» με την Τουρκία κ. Χρίστου Στυλιανίδη, τις τοποθετήσεις διπλωματών σε διάφορα καίρια πόστα και ορισμένες αναφορές του ίδιου του πρωθυπουργού που επιχειρούν να λειτουργήσουν κατευναστικά προς την πλευρά της Τουρκίας, η οποία, όπως όλοι διαπιστώνουν, δεν υποχωρεί πουθενά.

Πιθανόν ορισμένες από τις θέσεις που προβάλλει ο κ. Σαμαράς να ενοχοποιηθούν από το κυβερνητικό επιτελείο ως ακραίες και εθνικιστικές, αλλά πάντως έτσι δεν παραγράφεται η ανησυχία που υπάρχει γενικώς, σύμφωνα με την οποία η εναπόθεση των θεμάτων με την Τουρκία στην καλή διάθεση των Αμερικανών, στο στρατόπεδο των οποίων έχουμε προσχωρήσει πλήρως, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Και έτσι, θέλοντας να απαντήσουν και να απορρίψουν την επιχειρηματολογία του Αντώνη Σαμαρά, δυστυχώς πέφτουν στην παγίδα της αποδοχής όλο και πιο κατευναστικών πολιτικών…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ