Καλή επιτυχία στον Μανώλη Ανδρουλάκη

Καλή επιτυχία στον Μανώλη Ανδρουλάκη

Βαρύ το καθήκον για τον Μανώλη Ανδρουλάκη, κα­θώς, με πολύ μικρή εμπειρία, ανέλαβε επικεφαλής, ως επιτετραμμένος, της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο, η οποία επαναλειτούργησε την προηγούμενη Δευτέρα.

Ο έλληνας διπλωμάτης, που έμεινε, με αυτοθυσία, ο τελευταίος ξένος διπλωμάτης στη Μαριούπολη, πριν υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την πόλη με τις δυνάμεις του ΟΑΣΕ, γνωρίζει την περιοχή και το σύντομο διάστημα παραμονής του στη Μαριούπολη τού έδωσε την ευκαιρία να αποκαταστήσει δεσμούς και με τους ομογενείς.

Τώρα, βεβαίως, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πολιτικά και διπλωματικά περιβάλλον δεν θα είναι εύκολο για τον ίδιο να χειριστεί ευρύτερα ζητήματα, ούτε να έχει ισχυρή παρουσία εκεί που άλλες χώρες στέλνουν από τους πιο προβεβλημένους διπλωμάτες τους, αλλά πάντως ήταν και η μοναδική επιλογή που είχαν στο ΥΠΕΞ, καθώς είχε ληφθεί η απόφαση να μην επιστρέψει στη θέση του ο πρέσβης Βασίλης Μπορνόβας. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Μανώλη Ανδρουλάκη και η θητεία του στο Κίεβο να είναι πιο ομαλή από εκείνη στη Μαριούπολη.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

 


Σχολιάστε εδώ