Άλλος για κόμμα;

Άλλος για κόμμα;

Η απλή αναλογική με την οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές και η… προοπτική των κυβερνήσεων συνεργασίας τροφοδοτεί πολιτικές (και προσωπικές) φιλοδοξίες. Ένα μετά το άλλο ξεφυτρώνουν τα νέα κόμματα, ενώ παλιά… ξαναζωντανεύουν και ανασυντάσσονται.

Νέα Απελευθέρωση θα λέγεται το κόμμα που ίδρυσε ο Π. Λαφαζάνης, άλλοτε επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. Την πρόθεσή της να κατέβει στις εκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας εκφράζει στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες της η Ζ. Κωνσταντοπούλου, αν και οι δυσκολίες είναι πολλές και σημαντικές. Το δικό του κόμμα με όνομα Πνοή Δημοκρατίας ίδρυσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δ. Κούβελας, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τη… μάχη κατά των εμβολίων. Και φιλοδοξεί να εξαργυρώσει στην κάλπη τη δημοσιότητα που έχει αποκτήσει.


•••«Η θέση της Ελλάδας ως δορυφόρου των ΗΠΑ ενισχύεται, αφού εντάσσεται στους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους, ακόμη και εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Κατά το “σύστημα Μητσοτάκη”, η Ελλάδα είναι το “προκεχωρημένο φυλάκιο” της Δύσης. Το “Ιδού ο στρατός σας” γίνεται “Ιδού η χώρα σας”», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού.

••• Παίρνουν σειρά… Θα είναι υποψήφιες της ΝΔ στις επόμενες εκλογές για πρώτη φορά η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην Ανατολική Αττική, η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιά και η άλλη υφυπουργός Εργασίας, η Μαρία Συρεγγέλα, στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

••• Η Φινλανδία δρομολόγησε την ένταξή της στο ΝΑ­ΤΟ. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατέστη­σε ορατή την απειλή για τους Φινλανδούς, οι ο­ποίοι μοιράζονται σύνορα 1.300 χιλιομέτρων με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Και παίρνει σειρά η Σουηδία. Η τελευταία δημοσκόπηση φέρνει το 61% των Σουηδών να υποστηρίζει την ένταξη, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό ήταν 42%.

••• Δυστυχώς, είναι πέρα για πέρα αληθινό, είναι η σκληρή πραγματικότητα. Τουλάχιστον 15.000.000 άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό και τις καταλυτικές συνέπειες που προκάλεσε στην υγεία τους τη διετία της πανδημίας σε όλη την υφήλιο. Πρόκειται για τον οδυνηρό απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με τα περισσότερα θύματα να εντοπίζονται στην Ευρώπη, στη Νοτιοανατολική Ασία και στην αμερικανική ήπειρο. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στον χώρο της υγείας.

••• Από εκείνα που δεν τα λέει εύκολα κανείς, παρότι ξέρει ότι είναι πέρα για πέρα αληθινά. Τα γράφει στη στήλη του «Εντός – εκτός αποδυτηρίων» στα «Νέα» ο τολμηρός συνάδελφος Ανδρέας Μαζαράκης. «Στην Ιταλία της μαφίας και της κόζα νόστρα, πρωτοκλασάτες ομάδες υποβιβάστηκαν λόγω αλλοιώσεως αποτελεσμάτων. Σε 230 καταγγελίες την τελευταία εικοσαετία τιμωρήθηκαν ή υποβιβάστηκαν 55 σωματεία όλων των κατηγοριών. Πού; Στην πατρίδα του Ντον Κορλεόνε και του Λάκι Λουτσιάνο. Το κερασάκι στην ιστορία είναι η αξιοποίηση των ανωνύμων καταγγελιών για το ‘‘στήσιμο’’ αγώνων».


Αγωνιά…

Κάτι περισσότερο από έκδηλη είναι εσχάτως η αγωνία και η νευρικότητα στις κινήσεις του Δ. Αβραμόπουλου. Και αυτό έχει να κάνει –όπως λέγεται– με το γεγονός ότι το πολιτικό του μέλλον παραμένει άδηλο. Προ ημερών επισκέφθηκε την περιοχή όπου γυρίζεται δημοφιλής τηλεοπτική σειρά («Άγριες Μέλισσες») και φωτογραφήθηκε με ορισμένους από τους ηθοποιούς. Στα μέσα της εβδομάδας εμφανίσθηκε σε late night show και εξιστόρησε τη ζωή του με πικάντικες λεπτομέρειες. Αν δεν ξεκαθαρίσει γρήγορα πού θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, βλέπω σύντομα να πηγαίνει και σε talent show!


Στο ναδίρ…

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τις εκλογές η Ν. Κεραμέως κατέχει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ: Παραμένει η πιο «αντιπαθής» υπουργός! Αποτέλεσμα προφανώς της πολιτικής που εφαρμόζει στον χώρο της Παιδείας. Στην πρόσφατη έρευνα της GPO το 62,8% των πολιτών είπε ότι έχει αρνητική γνώμη για εκείνη. Τη… συναγωνίζο­νται επάξια ο Άδ. Γεωργιάδης με 61,5% αρνητικές γνώμες και ο Αθ. Πλεύρης με 60,5%. Στην α­ντίπερα όχθη, μακράν πρώτος με 70% θετικές γνώμες είναι ο Ν. Δένδιας, πίσω του δεύτερος ο Κυρ. Πιερρακάκης, ενώ στη τρίτη θέση, με μεγάλη διαφορά, βρίσκεται ο Τ. Θεοδωρικάκος με 49,3%.


Τέλος καλό, όλα καλά;

Αίσιο τέλος θα έχει το «ειδύλλιο» των Θ. Τζήμερου – Φ. Κρανιδιώτη με τον Κ. Μπογδάνο. Την προσεχή Τετάρτη πρόκειται να ανακοινωθεί και επίσημα η συμπόρευσή τους προς τις εκλογές σε ένα κόμμα που θα φέρει τον τίτλο Εθνική Δημιουργία. Με τη φιλοδοξία (προσδοκία) να συσπειρώσει τους απογοητευμένους από την κυβέρνηση «καραμπινάτους» δεξιούς ψηφοφόρους. Το νέο κόμμα θα έχει και εκπροσώπηση στη Βουλή, αφού ο Κ. Μπογδάνος είναι ανεξάρτητος βουλευτής. Το ερώτημα που θέτουν αρκετοί είναι κατά πόσο εύκολη θα είναι η συμβίωσή τους, δεδομένου ότι και οι τρεις έχουν… αρχηγικές βλέψεις και μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους! Ο χρόνος θα δείξει…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ