Το μηνιαίο εισόδημα για το 43,6% των νοικοκυριών κρατάει 19 μέρες!

Το μηνιαίο εισόδημα για το 43,6% των νοικοκυριών κρατάει 19 μέρες!

• Τις άλλες 11 μέρες τι θα τρώνε; – Το 50% δεν έχει φράγκο στην άκρη…

Το ένα τρίτο του μήνα το τραπέζι να είναι άδειο… Και δεν πρόκειται για κάποιες εκτιμήσεις ή λόγια του καφενείου. Είναι διαπιστώσεις πρόσφατης έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ. Για το 43,6% των νοικοκυριών το μηνιαίο εισόδημα κρατάει μόλις 19 μέρες!

Τις υπόλοιπες 11 μέρες τι θα τρώνε; Πώς θα ζήσουν; Θα βγουν στη ζητιανιά, κύριε πρωθυπουργέ, όταν μάλιστα το 80% αυτών των νοικοκυριών δεν έχει καμία δυνατότητα αποταμίευσης; Αποτέλεσμα;

Το 45,1% εκφράζει πλήρη απαισιοδοξία, ενώ το 50% περίπου δεν έχει φράγκο στην άκρη για να καλύψει κάποια έκτακτη ανάγκη.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Αντώνη Ζαΐρη, αναπληρωτή αντιπρόεδρο του ΣΕΛΠΕ, επίκουρο καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Κύπρο, από έρευνα του ΣΕΛΠΕ – ELTRUN (ΟΠΑ) προκύπτει ότι για το 50% των καταναλωτών οι δαπάνες για ηλεκτρική ενέργεια και άλλους λογαριασμούς κοινής ωφελείας θα κινηθούν ανοδικά, με επιπτώσεις στη ζήτηση προϊόντων και στην αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο σε έναν χρόνο έφτασαν στο 78,5%, στο ηλεκτρικό ρεύμα στο 71,4%, στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 41,5% και στα καύσιμα – λιπαντικά στο 23,1%!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ