Χρήστος Δημόπουλος στο “Π”: Άλλο πράγμα ο τελικός

Χρήστος Δημόπουλος στο “Π”: Άλλο πράγμα ο τελικός

Του
ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
Βετεράνου Ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού


Η αίγλη ενός τελικού κυπέλλου είναι μοναδική και δεν συγκρίνεται με οποιονδήποτε αγώνα πρωταθλήματος. Μόνο και μόνο το ότι οι φιναλίστ κυνηγούν ένα τρόπαιο τα λέει όλα. Και ευχή μου είναι να παρακολουθήσουμε έναν ωραίο και με συναρπαστική πλοκή αγώνα, αντάξιο της κλάσης των δύο αντιπάλων.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερα το τελευταίο διάστημα και, για να είμαι ειλικρινής, μιλάμε για την πιο σταθερή ομάδα των πλέι οφ. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι χαμένος από χέρι ούτε πως το παιχνίδι δεν θα έχει χαρακτήρα ντέρμπι. Ο τελικός είναι άλλο πράγμα, δεν μετράνε τα σερί των ομάδων μέχρι τη διεξαγωγή του. Είναι θέμα ημέρας, σε ποια κατάσταση θα βρεθούν οι αντίπαλοι στο συγκεκριμένο ματς, ενώ ασφαλώς ρόλο παίζει και η τύχη, ο αστάθμητος παράγοντας που λένε.

Έχω παίξει και με τις δύο ομάδες και σαφώς είναι μεγάλη στιγμή το να παίρνεις μέρος σε έναν τελικό κυπέλλου. Γκολ πολλά δεν ξέρω αν θα δούμε το Σάββατο, αφού φαντάζομαι ότι οι δύο προπονητές θα φροντίσουν να θωρακίσουν τα νώτα τους, όμως αναμφίβολα υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και στα δύο ρόστερ, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για λογαριασμό της ομάδας τους.

Πολύ ευχάριστο γεγονός το ότι οι εξέδρες θα φιλοξενήσουν φιλάθλους και των δύο ομάδων. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, που για διάφορους λόγους την είχαμε στερηθεί τα τελευταία χρόνια, και ελπίζω πως το ματς θα μας απασχολήσει μόνο με όσα θα γίνουν εντός αγωνιστικού χώρου και με τίποτα περισσότερο.

Προγνωστικά εννοείται ότι δεν χωράνε, ο αγώνας αρχίζει από το 50 – 50. Βεβαίως όποιος σκοράρει πρώτος θα αποκτήσει ψυχολογικό προβάδισμα, χωρίς φυσικά να αποκλείεται η ανατροπή. Όσο για στρατηγικές, τακτικές και άλλα που ακούω, ένα έχω να πω: Εκείνος που θα μπει πιο διψασμένος στο γήπεδο και το μάτι των ποδοσφαιριστών του θα γυαλίζει από προσμονή, εκείνος και θα επικρατήσει.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ