Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

-Εκπαιδευτικές δράσεις και ξεναγήσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17/5) και Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/05)

Την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνίων (17/05) αλλά και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05) γιορτάζει και φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις εμπνευσμένα από το φετινό μήνυμα εορτασμού “η Δύναμη των Μουσείων”.  Όπως αναφέρει το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ICOM, επιθυμία του είναι να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι φετινές δράσεις του μουσείου του Ομίλου ΟΤΕ, στην Κηφισιά, ξεκινούν την Τρίτη 17 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Για πρώτη φορά, το μουσείο πραγματοποιεί ψηφιακά τη διαδραστική δράση «Τηλεφωτογραφίες και Αναμνήσεις» για τη Μονάδα Φροντίδας & Αποκατάστασης Ηλικιωμένων Νέα Θάλπη, όπου θα προβληθούν γεγονότα που στιγμάτισαν τον 20ο αιώνα μέσα από την πλούσια συλλογή τηλεφωτογραφιών του μουσείου. Επίσης, το Μουσείο θα πραγματοποιήσει το εικαστικό εργαστήρι «Το Μουσείο στη Βαλίτσα μας» στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος/Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ξεναγήσεων και των εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι διαθέσιμο στο www.otegroupmuseum.gr, όπου υπάρχει και η δυνατότητα για online κρατήσεις θέσεων.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, για περισσότερο από 30 χρόνια, διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά των τηλεπικοινωνίων της χώρας. Σήμερα, οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. 

Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών κάνει προσβάσιμες τις συλλογές του στο ευρύ κοινό και τους ερευνητές, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του, προσφέρει ψηφιακές ξεναγήσεις, εικονική περιήγηση στη μόνιμη συλλογή και εκπαιδευτικά προγράμματα. Σε αυτό το ταξίδι, το Μουσείο τηλεπικοινωνιών έχει υιοθετήσει τις αρχές της βιωσιμότητας, όπως και ο Όμιλος ΟΤΕ, και συμβάλλει μέσα από τις δράσεις του στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. 


Σχολιάστε εδώ