Επιστρέφει η Δημοκρατική Παράταξη στις ρίζες της

Επιστρέφει η Δημοκρατική Παράταξη στις ρίζες της

-Και αλλάζει όνομα

Το πέρασμα σε μια νέα εποχή σηματοδοτεί για τη Δημοκρατική Παράταξη η σημερινή διαδικασία για την επιλογή του ονόματος ενώ η επαναφορά του ήλιου ως συμβόλου σημαίνει την επιστροφή στις ρίζες.

Το επόμενο βήμα προς την ίδια κατεύθυνση θα γίνει στο Συνέδριο (20 – 22 Μαΐου), όπου εκτός από την οριοθέτηση των πολιτικών και ιδεολογικών ζητημάτων θα αποφασιστεί (χαραχθεί) η στρατηγική-οδικός χάρτης στην πορεία προς τις εκλογές. Ο Ν. Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά τις θέσεις (απόψεις) του σχετικά με όλα τα συναφή θέματα. Την πολιτική κατεύθυνση, τις μετεκλογικές συνεργασίες κ.ά.

Όσοι από τα εγγεγραμμένα μέλη προσέλθουν σήμερα στις κάλπες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής και ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Παράταξη, καθένα από τα δύο ονόματα έχει έναν δικό του συμβολισμό. Το μεν πρώτο είναι αναφορά στις προσπάθειες της Φώφης Γεννηματά να ανοίξει έναν νέο κύκλο για το Κίνημα, το δεύτερο παραπέμπει στην ιστορική του βάση και στον ιδρυτή του, Ανδρ. Παπανδρέου.

Εκτός από την επιλογή του νέου ονόματος, στις σημερινές διαδικασίες θα εκλεγούν ακόμη οι επικεφαλής των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, καθώς επίσης και οι σύνεδροι. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν την αισιοδοξία αλλά και τη βεβαιότητα ότι με την ολοκλήρωση διαδικασιών και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου η παράταξη θα βγει ενισχυμένη και περισσότερο ενωμένη. Αίσθηση στο μεταξύ προκάλεσε η αλλαγή πλεύσης του Ν. Ανδρουλάκη σε σχέση με το ζήτημα των εκλογών. Ενώ μέχρι πρότινος, σε κάθε ευκαιρία, υπογράμμιζε ότι «το να θέτεις θέμα προσφυγής στις κάλπες εν μέσω της πανδημίας δείχνει έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας», στις αρχές της εβδομάδας ανέφερε ότι «πρέπει να γίνουν εκλογές».

Συνέδεσε ωστόσο την τοποθέτησή του αυτή με τα 72 δισ. που θα εισρεύσουν στη χώρα τα επόμενα χρόνια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, για να τονίσει ότι «είναι αδιανόητο όλα αυτά τα κονδύλια να τα διαχειρισθεί η σημερινή κυβέρνηση». Από το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη επισημαίνουν ότι η άποψή του για τη μη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είχε διατυπωθεί σε άλλες συνθήκες από τις σημερινές, η πανδημία είναι σε ύφεση, άρα διαμορφώνονται σταδιακά οι προϋποθέσεις προκειμένου να στηθούν κάλπες.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής παραμένει ωστόσο αμετακίνητος στη θέση του ότι δεν πρόκειται να συναινέσει (συνεργαστεί) σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό είτε τον Κυρ. Μητσοτάκη είτε τον Αλ. Τσίπρα. «Όσο πιο γρήγορα αλλάξουν τα πράγματα και εκλεγεί μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση τόσο καλύτερα για τον τόπο και τον ελληνικό λαό», τονίζει, δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεών του όσον αφορά την επόμενη ημέρα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ