Ο Πελεκάνος

Ο Πελεκάνος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί

Ο Πελεκάνος

το νέο βιβλίο του Θοδωρή Παπαϊωάννου, σε εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια 

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων μετά την επιτυχημένη πορεία του βιβλίου του Σιλουανή, επιστρέφει στη μεγάλη φόρμα για παιδιά με τον Πελεκάνο.




Συγγραφέας
Θοδωρής Παπαϊωάννου


Εικονογράφηση
Πέτρος Χριστούλιας


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μιας τάξης μαθητών σε ένα μουσείο γλυπτών, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα έργο τέχνης με τον αινιγματικό τίτλο Ο Πελεκάνος.
Με αφορμή αυτό το έργο, ο συγγραφέας, δημιουργεί έναν αφηγητή, τον γλύπτη Αστέριο, ο οποίος μιλώντας τους για το έργο τα ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, κι έτσι γεννάται μια ιστορία μέσα στην ιστορία.  

Γιατί ονομάστηκε έτσι το έργο; Τι συμβολίζει άραγε; Μήπως κρύβει κάποιο μυστικό;

Οι μαθητές, με οδηγό τον Αστέριο, έρχονται σε επαφή με μια άλλη εποχή, καθώς τους μιλά για την περιπέτεια της μόρφωσης, το κυνήγι των ονείρων και τη μαγεία της τέχνης. Θα τους αποκαλύψει άραγε ποιος είναι ο πραγματικός πελεκάνος;

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ 

«Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γράφει για μικρά παιδιά αλλά μιλάει για τα πιο μεγάλα και τα πιο σημαντικά…»
– Αμαλία Μουστάκη, Aliceonboard.gr


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας τον Απρίλιο του 1966. Από πολύ μικρός μπαινοβγαίνει στα σχολεία είτε ως μαθητής είτε ως δάσκαλος και γράφει ιστορίες και παραμύθια. Αγαπάει τη μουσική, το θέατρο και τους περιπάτους στο δάσος. Ζει στην Έδεσσα, ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες και καταρράκτες. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και εφήβους και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους εικονογράφους. Το 2020 κυκλοφόρησε το βιβλίο του Από την αρχή, το πρώτο του μυθιστόρημα για ενήλικες.
Έχει λάβει τα εξής βραβεία:
♦ Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2015) για το βιβλίο του Ανάποδα (Εκδόσεις Ίκαρος)
♦ Ειδικό βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2016 για το βιβλίο του Απέναντι (Εκδόσεις Ίκαρος)
♦ Βραβείο λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά από τα Λογοτεχνικά βραβεία Αναγνώστη 2018 για το βιβλίο του Σιλουανή (Εκδόσεις Ίκαρος)
♦ Ειδικό βραβείο Βιβλιοπωλείων Public 2019 για το βιβλίο του Αντάμα (Εκδόσεις Ίκαρος)

Ανακαλύψτε περισσότερα για τον συγγραφέα και το έργο του στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.thodorispapaioannou.com

… και τον εικονογράφο

Ο Πέτρος Χριστούλιας γεννήθηκε, μεγάλωσε και έφτιαξε τις πρώτες του εικόνες στη Χαλκίδα. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Πολλές φορές εικονογραφεί τις δικές του ιστορίες, μια από τις οποίες είναι η Ατμομηχανή του χρόνου, μυθιστόρημα για παιδιά, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Κόμικς του έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει βραβευτεί με το χρυσό ΕΒΓΕ εικονογράφησης.

Περισσότερα για τη δραστηριότητά του παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.christoulias.com  


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ηλικία: 9+
Κατηγορία: Νεανικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-572-485-6


Σχολιάστε εδώ