Μέτωπο κατά της Δεξιάς θέλει ο Βαρουφάκης! – Όχι χωρίς λόγο…

Μέτωπο κατά της Δεξιάς θέλει ο Βαρουφάκης! – Όχι χωρίς λόγο…

-Πρόταση για κυβερνητική συνεργασία σε ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ

Πρόσκληση για κυβερνητική συνεργασία πρόκειται να απευθύνει ο Γ. Βαρουφάκης προς ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ στο επικείμενο Συνέδριο του ΜέΡΑ25, που θα πραγματοποιηθεί 12 – 15 Μαΐου στην Αθήνα. Η πρότασή του θα εκτείνεται σε επτά συνολικά σημεία και θα αφορά βασικά ζητήματα, πολιτικά και ιδεολογικά.

Ο κ. Βαρουφάκης θα ζητήσει (απαιτήσει) ο σχετικός διάλογος να διεξαχθεί πριν από τις εκλογές, ούτως ώστε να υπάρχει η πίεση των αποτελεσμάτων κάλπης και τα κόμματα να τοποθετηθούν χωρίς όρους και προαπαιτούμενα.
Σκοπός του είναι να δεσμευθούν οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία και θα υλοποιηθούν από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί αμέσως μετά τις εκλογές.

Αν και δεν είναι ορθό να προκαταλαμβάνει κανείς τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων, ορισμένες από τις θέσεις του κ. Βαρουφάκη, π.χ., για την οικονομία, τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση κ.ά., θεωρούνται ακραίες και δεν θα βρουν ευήκοα ώτα τουλάχιστον σε ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής.

Κατά τα λοιπά, στη διάρκεια του Συνεδρίου πρόκειται να καθοριστεί η στρατηγική του κόμματος εν όψει εκλογών αλλά και να αποσαφηνιστούν ιδεολογικής φύσεως ζητήματα. Ενώ θα γίνει η εκλογή των μελών των κομματικών οργάνων.

Την ίδια στιγμή, τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να μην είναι ενθαρρυντικά –το εντελώς αντίθετο–, καθώς το ΜέΡΑ25 συνεχίζει να κινείται στο όριο του 3%. Με ορατό πάντα τον κίνδυνο στις επόμενες εκλογές, λόγω της πόλωσης που θα επικρατήσει, να συμπιεστεί και να μείνει εκτός Κοινοβουλίου. Ιδίως δε από τη στιγμή που ο Αλ. Τσίπρας κινηθεί στη λογικής της πανστρατιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ για να… φύγει η Δεξιά! Ο κ. Βαρουφάκης πάντως εμφανίζεται αισιόδοξος, υποστηρίζει ότι οι προτάσεις του κόμματος βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση σε τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, κυρίως δε στους νέους και δεν… ανησυχεί για το τι θα βγάλουν οι κάλπες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: athensvoice.gr


Σχολιάστε εδώ