Φωτιά στα κόκκινα!

Φωτιά στα κόκκινα!

• Στο «Final 4» του Βελιγραδίου το μπάσκετ του Ολυμπιακού, το 47ο πρωτάθλημα πανηγυρίζει το ποδόσφαιρο

Μεγάλες στιγμές ζει η ευρύτερη οικογένεια του Ολυμπιακού, που την εβδομάδα που πέρασε καμάρωσε την ομάδα του μπάσκετ να προκρίνεται στο 11ο «Final 4» της ιστορίας της και την αντίστοιχη του ποδοσφαίρου να πανηγυρίζει το 47ο πρωτάθλημα. Και μπορεί αμφότερες οι ομάδες να βίωσαν δύσκολα στη διάρκεια της σεζόν, όμως στο τέλος απέδειξαν ότι είναι οι καλύτερες.

Στο μπάσκετ, με το «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» το βράδυ της Τετάρτης να θυμίζει ηφαίστειο και τους Ουόκαπ, Σλούκα και Ντόρσεϊ εξαιρετικούς στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 94-88 τη Μονακό και… θεώρησαν το εισιτήριό τους για το Βελιγράδι, όπου τους περιμένει στον ημιτελικό η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές.

Σπουδαίος και ο Μακ Κίσικ, που κράτησε μόνος του τους Πειραιώτες στη δεύτερη περίοδο, όταν οι Μονεγάσκοι έβλεπαν το καλάθι σαν… κοφίνι και διατηρούσαν σταθερά απόσταση ασφαλείας. Ο Αμερικανός τελείωσε το ματς με 18 πό­ντους, εκ των οποίων οι 15 στη συγκεκριμένη περίοδο, ο Γουόκαπ είχε 17, ο Ντόρσεϊ 16 και ο Σλούκας 15.

Στο ποδόσφαιρο, με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς κλείδωσαν το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Πλέον ο Ολυμπιακός στέφεται πρωταθλητής για τρίτη σερί χρονιά και θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τον αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ και των ρωσικών ομάδων από τις διοργανώσεις της UEFA.

Δική μας ευχή, στο εξής όλες οι ομάδες μας, σε όλα τα αθλήματα, να επιχειρήσουν έστω να καταγράψουν την πρόοδο και τα επιτεύγματα των «ερυθρόλευκων».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ